Magyar siker a 3. Krakkói Zöld Film Fesztiválon

2020. augusztus 29.

Hírek

A Szolgalelkű Óriások tényfeltáró dokumentumfilm kapta a 3. Krakkói Zöld Film Fesztivál közönségdíját. A film arra a kérdésre keresi a választ, hogy hogyan élnek és hogyan élhetnének Délkelet-Ázsiában a turizmusban dolgozó elefántok.

Idén akár 22 millió klímamenekült is lehet

2019. szeptember 13.

Hírek

Az idei év első felében közel hétmillió ember kényszerült otthona elhagyására a szélsőséges időjárás miatt szerte a világon, és ilyen tekintetben előreláthatólag a mostani lesz az egyik legkatasztrofálisabb esztendő, közölte az országokon belüli menekültfolyamatokat figyelő, genfi székhelyű nemzetközi központ, az IDMC. Kétszer annyian menekülnek el szélsőséges időjárás miatt, mint a fegyveres konfliktusok elől.

Még mindig természetromboló pálmaolajat használunk

2016. szeptember 21.

Hírek

A WWF ma publikált jelentése összesen 137 vállalatot vizsgált, amelyek közül 94 már a 2013-as jelentésben is szerepelt. Ők vállalták, hogy 2015-re 100%-ban áttérnek a minősített, fenntartható pálmaolaj használatára. Több mint kétharmaduk elérte a célkitűzése minimum 90%-át, míg számos ismert márka a kitűzött cél felét sem érte el. A 94-ből 75 vállalat mutatott előrelépést fejlődést,… Tovább »

Pusztuló orangutánok – erdőtűzoltó elefántok

2015. november 11.

Hírek

Vízpumpával és tömlővel felszerelt, idomított elefántok segítik az erdők megóvását és az erdőtüzek kordában tartását Indonéziában. Kötéllel a csuklóján találtak rá a tűz elől menekülő orangutánra

A Mekong-medence titkai

2014. június 5.

Hírek

Egy óriás repülőmókus, egy repülő gekkó, egy fejjel párosodó hal és egy szem nélküli barlanglakó pók is szerepel a 367 új faj között, melyeket a tudósok a Mekong folyó vidékén fedeztek fel 2012 és 2013 során. A WWF a Környezetvédelmi Világnapon adta ki a témában “Titokzatos Mekong” című beszámolóját, amellyel az egyszerre bizarr és gyönyörű… Tovább »

Tobzoskák terítéken

2014. március 14.

Hírek

Riasztó mértékű a tobzoskák illegális kereskedelme. A globálisan veszélyeztetett állatokat leginkább pikkelyeikért keresik, melyeket a hagyományos kínai gyógyászatban alkalmaznak.

Fukusima miatt gázban utaznak a japán tengeri fuvarozók

2013. december 1.

Hírek

A nagy japán tengeri szállítmányozók 90 új, a cseppfolyós földgáz (LNG) szállítására alkalmas tankerhajót akarnak megrendelni 2020-ig. A hajók összesen nagyjából 17,6 milliárd dollárba kerülhetnek és az Ázsiában növekvő LNG igényt szeretnék kielégíteni velük.

Gyászos ünnep az Elefántok Nemzetközi Napja

2013. augusztus 12.

Hírek

Augusztus 12-e az Elefántok Nemzetközi Napja, az ormányos óriások ünnepe. Ünneplésre azonban már évek óta nincs ok, ugyanis csak Afrikában évente közel 30 000 elefántot mészárolnak le az orvvadászok. Ennek oka az egyre intenzívebb illegális elefántcsont-kereskedelem, melynek becsült értéke évi 7 és 10 milliárd dollár között mozog.