Jön a fenntarthatósági Nobel-díj

2017. december 3.

Hírek

Friss a hír, hogy egy 100 millió fontos kockázatitőke-alapot indítanak a Nobel család tagjai, amelynek célja az Egyesült Királyságban induló, fenntarthatósági törekvéseket támogató projektek finanszírozása. Ehhez kapcsolódva létrehozták a Nobel Sustainablity Award díjat.

Európai Napenergia Díjat kapott Kaposvár

2017. november 19.

Hírek

Európai Napenergia Díjban részesült Kaposvár, az elismerést Borhi Zsombor alpolgármester vette át tegnap Bécsben. A város 2014-ben alkotta meg a Kaposvár Smart City 2050 programot, amelyben célul tűzte ki, hogy energiaellátását 2050-re teljes egészében megújuló energiával biztosítja.

Delfinek a zöldítésért

2017. június 14.

Hírek

Applikáció az élelmiszerhasznosításért, törpe vízerőmű, látássérülteknek létrehozott papírmentes könyvtár, és zöld szemléletformálás. A Magyar Telekom idén is kiosztotta a DELFIN Díjakat.

CSR Hungary Díjakkal a mérhető felelősség útján

2014. december 2.

Hírek

Idén 7. alkalommal került meghirdetésre a Magyar Üzleti Felelősség Díja, a CSR Hungary Díj. Néhány éves előkészület után a megújult pályázati struktúra önkéntes tanúsítási rendszerrel támogatja a Magyarországon működő vállalkozások hiteles vállalati felelősség menedzsment rendszerét. 2014. november 29-én, a Budapest Music Centerben adták át a díjakat.

A greenfo is Ozone Zöld-díjas

2014. november 21.

Hírek

Immáron ötödször idén is kiosztották az OzoneNetwork tévé alapította Ozone Zöld-díjakat a Magyar Fenntarthatósági Csúcs záróeseményeként. A sajtódíjat mi kaptuk.

Akadémiai elismerés környezetvédelmi kutatásokért

2013. június 7.

Hírek

A szerves molekulák kémiai szerkezetének és lebontásának vizsgálatáért, valamint a vízzel átmenetileg elöntött területek növényvilágának tanulmányozásáért részesült két fiatal kutató Környezetvédelmi Tudományos Ifjúsági Pályadíjban a Magyar Tudományos Akadémián.

Láng István díjat kapott

2012. június 24.

Hírek

Prof. Dr. Láng István, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja szombaton átvette a Klíma Klub Tudományos Tanácsadó Testülete által megítélt Életműdíját.

Pro Natura 2012 kitüntetések

2012. április 14.

Hírek

A Föld Napjához kapcsolódva adták át idén is a legrangosabb hazai természetvédelmi kitüntetéseket április 13-án Szarvason a Körös-Maros Nemzeti Park Körösvölgyi Látogatóközpontjában.