Köz nélküli közmeghallgatás? Az mi a túró, kedves fideszes képviselőtársak?

2023. szeptember 20.

Hírek

Tegnap 23:35-kor a kormány beadott egy új törvényjavaslatot, amely módosítaná az atomenergiáról szóló törvényt is, miszerint ezentúl egy “közmeghallgatás az érintettek személyes megjelenése nélkül, honlapon való közzététel útján is megtartható”. Nem csak az atomerenrgia esetén szüntetik meg a rendes közmeghallgatásokat, hanem a környezetvédelem, a vízgazdálkodás, az építkezések és egyéb esetekben is.

Így spórol az úri magyar kormány: Tiborcz legújabb mutyija

2023. július 3.

Hírek

Kiszivárgott, a kormány változtatott a jövő héten elfogadásra szánt, a pedagógusok életét feldúlni kívánó státusztörvény egyes részletein. Az egyik, hogy ugyan továbbra is átvezényelhetik valamely más iskolába a tanárokat, de már nem úgy, mint azt eddig tervezték.

Meg lehet-e védeni az Orbán kormányától a magyar környezetet?

2023. január 29.

Hírek

„A gyerekeinknek teszik tönkre a földjét, a levegőjét és a vizét” – kiabálta dühösen egy férfi a Debrecenbe tervezett akkumulátorgyár kapcsán összehívott, a tettlegességig fajult minapi lakossági fórumon. Népszavazással tenne keresztbe az LMP annak a gyakorlatnak, hogy a kormány az akkumulátorgyárak érdekében elsöpörte a környezetvédelmi aggályokat a beruházások útjából.

Orbán eldöntött tényei

2022. augusztus 7.

Hírek

Eldöntött tény, hogy a Liget projektet befejezzük – nyilatkozta jogvégzett, nyelvújítói tehetségére büszke miniszterelnökünk. Kár, hogy a „tényeket” alapos vizsgálat után megállapítani szoktuk, nem eldönteni. A jövőre vonatkozó állítások sem tények, hanem kívánságok, víziók, tervek.

7000 orosz tudós tiltakozik Putyin háborúja ellen

2022. március 5.

Hírek

Az önjelölt cár börtönei megtelnek akadémikusokkal? Orosz kutatók és tudományos újságírók nyílt levélben tiltakoznak Ukrajna megszállása ellen. A Putyinnak címzett levelükben agresszornak nevezik Oroszországot, és azt írják, hogy a háború semmi máshoz nem fog vezetni, mint az országuk „totális hanyatlásához”.

Sokba kerül nekünk Orbán “civilfóbiája”

2021. augusztus 16.

Hírek

Orbán Viktor inkább veszni hagy 214,6 millió euró (közel 70 milliárd forint) támogatást, csak nehogy a magyar civil szervezetek az ő kontrollja nélkül használhassák fel ennek az 5 százalékát.

A helyreállítási terv gyakorlatilag semmilyen kritériumnak nem felel meg

2021. április 25.

Hírek

Az elmúlt napokban a hírklikk összeszedte a kormány által készített nemzeti helyreállítási terv legfontosabb elemeit és részletezte, hogy az Európai Uniótól érkező 5760 milliárd forint milyen fejlesztésekre menne el. A megfogalmazott projektek értelmezéséhez Jávor Benedek, Budapest brüsszeli képviseletének vezetője segítségét kérték, aki részletesen elemezte a tervezetet.

A NER szállodalobbi Tatán is profitál a veszélyhelyzetből

2020. november 7.

Hírek

A veszélyhelyzet miatt megsemmisíttetnék a tatai szállodaépítés ellen indult népszavazáshoz összegyűjtött aláírásokat. Az már eddig is világos volt, hogy nem csak a covid19 miatt fontos az Orbán-kormánynak a korlátlan hatalomgyakorlás.