6000 kínai tokhal pusztult el egy épülő híd miatt

2018. november 23.

Hírek

Leállították egy híd építési munkálatait a kínai Hopej tartományban, mert az építkezés területe átterjedt egy természetvédelmi területre, aminek következtében mintegy 6000, kritikusan veszélyeztetett kínai tokhal – köztük 36 több mint húszéves tenyészpéldány – pusztult el az év eleje óta.

Végleg eltűnhet a világ legkisebb cetfaja

2017. május 16.

Hírek

A “tenger pandájának” is nevezett kaliforniai disznódelfinekből napjainkra körülbelül 30 példány maradt fenn a WWF ma publikált elemzése szerint. A szervezet a világ segítségét kéri a kritikusan veszélyeztetett tengeri emlős megmentésében, amelyért Leonardo DiCaprio is felszólalt. Néhány kattintással most bárki részt vehet a faj megóvásáért vívott küzdelemben.

Menekítik a disznódelfineket

2015. március 31.

Hírek

A kínai hatóságok megkezdték a ritka rücskösfarkú disznódelfinek populációjának áttelepítését, hogy megvédhessék a Jangcéban élő, szennyezés, túlhalászat és sűrű közlekedés veszélyeztette fajt.

Végveszélyben a Jangce disznódelfinei

2013. január 2.

Hírek

A rücskösfarkú disznódelfinek veszélyeztetettségét mutatta ki egy hathetes kutatás, melyet a folyó középső és alsó szakaszán végzett el a kínai tudományos akadémia hidrobiológiai intézete, valamint a WWF kínai képviselete. A halászat, a szennyezés és más emberi tevékenységek újabb édesvízi cetfélét sodornak a kihalás felé.

Delfin mentés a Jangcén

2012. november 28.

Hírek

Kutatók vizsgálják a rücskösfarkú disznódelfinek, vagy más néven indiai tengeridisznók élőhelyeit és elterjedését a Jangce folyóban. A súlyosan veszélyeztetett fajnak mára csak 1800 példánya maradt, fogyatkozásuk legfőbb oka a túlhalászat. A szakértők szerint hatékony intézkedések nélkül számuk rohamosan csökkenhet, és lehet, hogy 15 év múlva kihalnak, amely visszafordíthatatlan változásokat jelentene a Jangce folyó biodiverzitásában.

Kihalás szélén a rücskösfarkú disznódelfin

2012. április 20.

Hírek

Szokatlanul sok példánya elpusztult a közelmúltban a csak a Jangce folyóban és annak két melléktavában élő rücskösfarkú disznódelfinnek, ami az óriáspandánál is ritkább. Kínai szakértők szerint a jelenlegi pusztulási arány mellett 15 éven belül kihalhat ez a csak Kínában előforduló édesvízi delfinalfaj.