Bulgária és a dögkeselyű

2019. április 19.

Hírek

Az illegális lelövések és mérgezések miatt a dögkeselyűk száma az elmúlt harminc évben 80%-al csökkent.

Íme a keselyük dögevős titka

2014. november 28.

Hírek

A döghús rendszeres fogyasztása az állatok többsége számára végzetes lenne, nem így a keselyűknek, amelyek különleges bélflórájuknak köszönhetően “csemegézhetnek” büntetlenül a bomló tetemekből – derítették ki dán és amerikai kutatók, akik eredményeiket a Nature Communications folyóirat legfrissebb számában ismertetik.

Tudta, hogy ma van a Nemzetközi keselyűnap?

2014. szeptember 6.

Hírek

Az afrikai és európai keselyűfajok akár még a mi életünkben a kihalás szélére kerülhetnek – figyelmeztetnek a természetvédők a mai Nemzetközi keselyűnap alkalmából. Állítsuk meg a keselyű mérgezést most!

Kiiktatták a gyilkos villanyvezetéket

2014. február 4.

Hírek

A Port Sudan és a Vörös tengeri partvidék között az 50-es években kiépített, s azóta becslések szerint a veszélyeztetett dögkeselyűk (Neophron percnopterus) ezreinek is halálos áramütést okozó hírhedt elektromos vezetéket kivonták a forgalomból.

Griff szaporulat a Hortobágyon

2013. június 2.

Hírek

2011. május végén elsősorban bemutatási, népszerűsítési célból, valamint a faj etológiai, táplálkozás-, és szaporodásbiológiai tanulmányozására 12 példány fakókeselyű érkezett a Hortobágyi Nemzeti Park Malomházi Vadasparkjába. Idén két ivarérett párba állt, és eredményesen kikeltették egyetlen tojásukat. Eddig Magyarországon fogságban még nem szaporodott keselyű egyetlen hazai állatkertben sem.

Görögországban dögkeselyűket mérgeztek

2013. április 23.

Hírek

Két veszélyeztetett dögkeselyű (Neophron percnopterus) tetemére bukkantak Görögországban – jelentette a Hellén Madártani Társaság (Hellenic Ornithological Society (HOS), a BirdLife görög társszervezete).