Zergét gyilkolt egy drón

2019. szeptember 13.

Hírek

Az Alacsony-Tátrában, a Chopok csúcsa közelében elpusztult egy kb. egy éves zerge, akit egy drón ijesztett meg és üldözött addig, amíg a rémült állat egy szikláról lezuhanva összezúzta magát. Fotó/videó ilyen áron?

Drónokkal a patkányok ellen

2019. január 26.

Hírek

Először vetettek be drónokat rágcsálóirtáshoz, hogy patkánymentesítsék a Galápagos-szigeteket – jelentette be a Galápagosi Nemzeti Park (PNG).

Drónok ellen szirti sast!

2017. május 30.

Hírek

Hiába a béke jelképe a galamb, nélkülözhetetlen szerepet játszott a csatatereken. Az állatok a hadviselésben cikksorozat 3. részéből kiderül, hogy hogyan robban a denevérbomba, és hogy még a drónoknak is van “természetes” ellensége a levegőben: a szirti sas.

Rendőrsasokkal a drónok ellen

2016. szeptember 13.

Hírek

Nem engedélyezett területek fölé berepülő drónok ellen sasokat készül bevetni a holland rendőrség – közölte Dennis Janus rendőrségi szóvivő.

Drónok a mexikói teknősök védelmében

2015. augusztus 23.

Hírek

A levegőből igyekszik megakadályozni a mexikói kormány, hogy az augusztusban tojó teknősök tojásai az előző évekhez hasonlóan bűnözők kezébe kerüljön. A teknőspopulációt a bizonytalan költések miatt kihalás fenyegeti.

Atomerőmű védelmi drónelhárítás

2014. november 28.

Hírek

A kis méretű drónok észlelésére és elhárítására egymillió eurós kutatási programot indít Franciaország – jelentette be a miniszterelnöki hivatal felügyelete alá tartozó nemzetbiztonsági és -védelmi titkárság.

Újabb rejtélyes francia drónreptetések

2014. november 8.

Hírek

Eddig már 18 olyan esetet rögzítettek az elmúlt napokban, amikor drónok repdestek francia atomerőművek fölött. Két embert vettek őrizetbe a titokzatos drónreptetések miatt.