A természetvédelmi területkezelési infrastruktúra fejlesztése a Duna-Dráva NP területén

2017. február 14.

Helyszín: Barcs-Drávaszentes, Fő u. 1.

Sajtótájékoztatók

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság és a Földművelésügyi Minisztérium tisztelettel meghívja a KEHOP-4.1.0-15-2015-00003 számú pályázat keretén belül 446,4 millió forint támogatással megvalósuló „A természetvédelmi területkezelési infrastruktúra fejlesztése a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság működési területén” című projekt sajtótájékoztatójára.

40 éves a Barcsi Borókás védett terület

2014. november 12.

Helyszín: Barcs-Drávaszentes - Dráva-Kapu Bemutatóközpont

Sajtótájékoztatók

Tisztelettel meghívom Önt és a Szerkesztőség munkatársait a Barcsi Borókás védetté nyilvánításának 40. évfordulója alkalmából tartandó rendezvényünkre!

Duna-Dráva Nemzeti Park 2014 eseménynaptára bemutatója

2013. december 10.

Helyszín: Pécs, Tettye tér 8.

Sajtótájékoztatók

Elkészült a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság 2014. évi eseménynaptára, melynek hivatalos bemutatójára 2013. december 10-én, kedden 16.30-kor kerül sor a Tettye Oktatási Központban rövid sajtótájékoztató keretében, melyre tisztelettel meghívom a Szerkesztőség munkatársait!

Búcsú Borián Györgytől

2012. november 2.

Hírek

Borián György nevéhez kötődik a Dráva-menti ökoturizmus kialakítása, a víziturizmus szervezése és működtetése. A Duna-Dráva Nemzeti Park munkatársa 2012. október 24-én, 53 éves korában türelemmel viselt hosszú betegség után hunyt el.

Kikerics túrák

2012. február 04. - 2012. február 11.

Helyszín: Szársomlyó

Programok

Kikerics túrák a Szársomlyón – 2012. február 4., február 11. (szombati napokon) Magyarország legdélibb hegyvidékének, a Villányi-hegységnek legmagasabb tömbje a Szársomlyó. Sajátos kiemelkedése igen eltérő mikroklimatikus viszonyokat hoz létre a déli és északi oldalon. A hegy biztonságot és védelmet nyújtó déli előtere már 3000 éve lakott terület, a római birodalom telepesei is emeltek itt várost.… Tovább »

Duna-Dráva Nemzeti Park csillagnéző túrái

2012. március 16. - 2012. október 19.

Helyszín: Zselic

Programok

A Zselici, valamint a Boronka-Melléki Tájvédelmi Körzetben a lakott területektől, városoktól távoli, világítás nélküli helyen olyan látvány tárul a túrázók elé, amilyen nemcsak Magyarország, hanem egész Európa területén is ritkán adatik meg. Naplemente után derült, felhőtlen égbolt esetén a csillagos égbolt megfigyelésére lesz lehetőség Európa egyik legkisebb fényszennyezésű területén, csillagász szakember segítségével, az év folyamán… Tovább »

Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság eseménynaptára 2012

2012. január 03. - 2012. december 17.

Helyszín: Duna-Dráva Nemzeti Park

Programok

Munkatársaink a 2012. évben is szakvezetéses túrákkal, aktív természetvédelmi programokkal, előadásokkal, a gyerekeknek szóló Kis Természetbúvárok Szakkörével és pecsétgyűjtő programsorozattal, valamint érdekes újdonságokkal – többek között a biológia úttörőiről szóló előadássorozattal – várják az érdeklődőket. 2012-ben is megszervezzük a már hagyományosnak mondható jelvénygyűjtő túráinkat, melyekre szeretettel várjuk minden régi és új túratársunkat! A legtöbb jelvényt… Tovább »

Meditáció és hangséta

2011. december 01. - 2012. március 15.

Helyszín: Abaligeti-barlang

Programok

A különleges formakincséről, cseppköveiről híres Abaligeti-barlangot most két új, egyedi túralehetőség keretében ismerhetik meg az érdeklődők. A meditációs túra keretében a barlang megismerése mellett a résztvevőknek alkalmuk nyílik 30 percen át gondolatokba, meditációba mélyülni, ezáltal a hétköznapok zajaitól, problémáitól eltávolodni a Bodó-hegy belsejében, 40 méterrel a felszín alatt. A hangséta során a barlangi patak megannyi… Tovább »

Kis Természetbúvárok Szakköre

2011. szeptember 19. - 2012. május 21.

Helyszín: Pécs, Tettye tér 8.

Programok

Kedves Gyerekek! Tudjátok-e, hogy mi történik a tavak vizében? Merre és miért vándorolnak a madarak? Mivel táplálkoznak a rétisasok? Hogyan repülnek a denevérek? Mindezekre a kérdésekre választ kaphattok és sok új érdekességet is megtudhattok, ha eljöttök a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Tettye Oktatási Központjába a Kis Természetbúvárok Szakkörének foglalkozásaira, ahol rátermett oktatók segítségével élményt adó… Tovább »

Halfogó – Ismerkedés hagyományos halászati módszerekkel

2011. szeptember 17.

Helyszín: motoros tutajról a Dunán

Programok

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság a Duna-Túra Kft.-vel szervezett különleges programra várja a természet kedvelőit! 2011. szeptember 17-én, szombaton délután A kiránduláson Duna csodálatos vízivilágába kalauzoljuk el a kedves vendégeket.  A résztvevők szakember kalauzolásával betekintést nyerhetnek a hagyományos halászati módszerekbe, megismerhetik a halászat tradicionális eszközeit. Az utazás közben a vezető a folyóban élő halfajokról is… Tovább »