Visszaadtuk a vizet a tájnak!

2023. március 22.

Hírek

A jászberényi Hajta-mocsár területén a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Európai Uniós pályázat keretében vizes élőhelyek rehabilitációját és a táj komplex fejlesztését végezte el.

A rejtőzködő Táti-szigetek

2022. december 4.

Hírek

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság az európai uniós támogatás keretében látványos élőhely-rekonstrukciós beavatkozásokkal segítette elő a Táti-szigetek vizes élőhelyeinek rekonstrukcióját. A fejlesztés eredményeként 195 hektár védett terület ökológiai állapota javult a Táti-szigeten.

Defibrillátorok a Duna-Ipoly NP bemutatóhelyein

2017. január 29.

Hírek

Budapesten a Pál-völgyi és Szemlő-hegyi barlangok fogadóépületében, valamint a Jókai-kertben – a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság központjában – félautomata defibrillátorok kerültek kihelyezésre. Az Igazgatóság kollégái emellett egy életmentésről szóló tanfolyamon is részt vettek, mely során elsajátították a szakszerű újraélesztést és a defibrillátor használatát.

Fazekas minisztert a barlangba!

2015. október 11.

Hírek

Kormányzati szervekkel folytatott többszöri levélváltás nyomán súlyos aggodalomra ad okot a világörökségi várományos Molnár János-barlang sorsa. Az LMP ha kell, feljelentéssel akadályozza meg a természetkárosítást.