A sportriporter Menczer tudja mi árt a természetnek, és mi nem

2023. november 6.

Hírek

A fideszes politikus ismét villantott keresztügyben, leszögezve, sosem akarta, hogy őt mindenki szeresse. Az országgyűlési képviselő jobban tudja, mi árt a természetnek a Nagy-Szénáson, mi nem, mint a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatója – ez derül ki Menczer Tamás államtitkár Facebook-posztjából.

Menczer Tamás külügyi államtitkár szerint a természetvédők keresztényüldözők

2023. október 29.

Hírek

Valaki illegálisan állított egy keresztet egy fokozottan védett területen, és ez a “keresztényvédelem” alapján egyesek szerint jogalap arra, hogy innentől a világ végezetéig kereszt álljon ott, lehetőleg masszív betonalappal. Lehet, hogy ez már a kormánypártok jövő évi választási hecckampányának része?

Schlitt Bence 2023. ifjú kócsagőre

2023. szeptember 26.

Hírek

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság ifjú kócsagőre Schlitt Bence, valamint mentora Pintér András természetvédelmi őr nyerte el a „Matula és Tutajos” címet. Szeptember 22-én, az idén ötven éves Hortobágyi Nemzeti Parkban, az idén 10 éves Ifjú kócsagőr program országos döntőjével egybekötött háromnapos záróeseményen hirdették ki a nyerteseket.

Menráth Réka 2023 Lehoczky János-díjasa

2023. április 29.

Hírek

2023-ban Karlné Menráth Rékát, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Pilisi Len Látogatóközpont környezeti nevelőjét tüntették ki a Lehoczky János-díjjal. Környezeti nevelői pályafutását a Dunakanyar Erdei Iskolában kezdte, mint erdőpedagógus, illetve sokszor a Mogyoró-hegyi Erdei Iskola munkájába is besegített.

Egyre többet tudunk a lopakodás nagymesteréről

2022. december 19.

Hírek

Másfél éve működik a Pilisben, a Budai- és a Visegrádi-hegységben a Vadmacska Fajmegőrzési Program. A Budakeszi Vadaspark, a Pilisi Parkerdő és a Duna-Ipoly Nemzeti Park együttműködésében megvalósuló program célja a főváros környéki vadmacskaállomány feltérképezése, hosszú távon pedig a fajmegőrzés.

Országszerte erdőket telepít a MOME

2022. december 13.

Hírek

Egyedülálló, országos erdőtelepítő akciót indít a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME), mely intézmény a Balaton-felvidéki, a Duna-Dráva és a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal összefogva Magyarország 3 pontján, közel 50 hektáron hoz létre új erdőket, amelyek felcseperedve lehetővé teszik az egyetem károsanyag kibocsátásának semlegesítését. A program a képzésbe is beépül, az akcióban az egyetem dolgozói és hallgatói is… Tovább »

A Turjánvidék koromfekete rekordja

2022. augusztus 25.

Hírek

Nagy csapás érte a Duna-Ipoly Nemzeti Park egyik természeti értékék: „az év legnagyobb tüze” sajnos épp a Turjánvidék Natura 2000 terület legértékesebb homoki élőhelyein tombolt.

Megújul a Jókai-kert a Svábhegyen

2022. június 8.

Hírek

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság 2023 végéig új látogatóközpontot hoz létre a főváros XII. kerületében. A fejlesztés legfontosabb elemei az igazgatóság irodaépületének is otthont adó Jókai-kert megújítása, valamint az új Natura 2000 kiállításnak otthont adó Steindl-villa felújítása.