Párbeszéd is, meg nem is, közösségi tervezés is, meg nem is, stadion is, meg …

2020. augusztus 1.

Hírek

A civilek további párbeszédet szeretnének, a polgármester szerint elkésett politikai projekt a civilek akciója, a tervező pedig a közösségi tervezést emlegette, hogy a lakosok bevonódjanak az utolsó tervezési fázisba, és kiválasszák például, hogy milyenek legyen a stadion mellett húzódó mászófal kapaszkodói, vagy zeolittal, fűvel, netán mulccsal borított területen futkározzanak a kutyák a futtatóban. A StadiOFF… Tovább »

Oda az atlétikai stadion támogatása

2020. július 30.

Hírek

Ma délután 15.00-tól tartanak önkormányzati közmeghallgatást Ferencvárosban a Bakáts téren a polgármesteri hivatalban a Duna partra tervezett szabadidő központnak álcázott, valójában gigantikus stadion ügyében. A közmeghallgatást kikényszerítő StadiOFF csoport kíváncsi volt a helyi politikusok, és az érintett parlamenti képviselők véleményére. A Levegő Munkacsoport is tiltakozik a stadion ellen.

Stadion helyett PARKOT a Duna-partra!

2020. június 9.

Hírek

Bár sokak szerint már eldöntetett, hogy a Duna partjára tervezett atlétikai stadion megépül, hiszen már javában folyik a tereprendezés, melyen más most az Orbán Mészáros család nyerészkedik, azért sokan vannak, akik tiltakoznak az értelmetlen 40.000 fős betonmonstrum ellen. A zöldnek itt, de a 200000 millió (!) forintnak máshol a helye!  Tiltakozz Te is!

Védetté nyilvánították a Római fáit a civilek

2017. július 25.

Hírek

Az árvízvédelemmel foglalkozó tanulmányok, előtervek egyike sem vette figyelembe a természetvédelmi szempontokat, ezért ezt a vasárnap délutánt a természetes Római-partért küzdő civilek a szeretett római-parti FÁK-nak és az ártéri erdőben otthonra lelt élőlényeknek szentelték és „védetté” nyilvánították a Római valamennyi fáját.

Hatályba lépett a rakpartokat műemlékké nyilvánító rendelet

2011. szeptember 5.

Hírek

A világörökségként UNESCO-jegyzékbe vett Duna-partok hazai védelmét műemléki jelentőségű területként biztosítja az örökségvédelem, azonban az önmagukban is kiváló alkotások ezen belül a szigorúbb egyedi műemléki védelemben is részesülnek. Ezt nyerte most el a budapesti partvédmű.

Duna árfolyam

2011. augusztus 24.

Helyszín: Gödör Klub Budapest, Erzsébet tér

Programok

Megéri-e autómentesíteni a budapesti Duna-partot? Hogyan gondolkodik erről egy főépítész, a kerékpárosklub vagy az autóklub elnöke? Hogyan lehet értékelni azokat a gazdasági, kulturális és ökológiai szolgáltatásokat, amit a Duna nyújt? Bónuszkérdés: mik azok az ökoszisztéma szolgáltatások és hogyan értékeljük ezeket? PROGRAM 2011. augusztus 24. 17:00 Szituációs játék az érintettek szerepében: Megéri-e autómentesíteni a budapesti Duna-partot?… Tovább »