Duna Régió Stratégia Éves Fóruma

2017. október 17.

Helyszín: Földművelésügyi Minisztérium 1055 Budapest, Kossuth tér 11. Darányi terem

Sajtótájékoztatók

Tisztelt Szerkesztőség! Ezúton szeretnénk meghívni Önöket a Duna Régió Stratégia Éves Fórumához kapcsolódó rendezvényünkre, amely a térség erdészeti, mezőgazdasági, természetvédelmi, környezeti és vízügyi kérdéseiről ad áttekintést – magyar és külföldi előadók segítségével.

Duna szeminárium: ZAVAROS? BÖLCS ÉS NAGY VOLT A DUNA

2016. június 30.

Helyszín: 1132 Budapest, Váci út 50

Sajtótájékoztatók

Öt éve, hogy elfogadásra került az Európai Uniónak a Duna Régióval foglalkozó stratégiája. Bár EU-s léptékben a fél évtized nem tűnik hosszúnak, mi mégis elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy olyan kérdésekre keressük a választ, mint: – mennyire váltotta be a magyar EU elnökség alatt elfogadott Duna Régió Stratégia a hozzá fűzött reményeket?

Duna: végveszélyben a természet menedékei

2016. június 7.

Hírek

Kudich Zsolt és Zsirmon Réka magyar természetfotósok a Danubeparks természetvédelmi együttműködéssel közösen nemzetközi vizuális kampányt indítottak a Duna még meglévő természeti értékeinek megőrzéséért.

A Duna és ártere

2014. augusztus 28. - 2014. december 31.

Helyszín: OzoneNetwork

Programok

A WWF nemzetközi környezetvédelmi szervezet és a Coca Cola vállalat bejelentette, hogy nagyszabású, 7 évig terjedő együttműködésbe kezdenek a Duna és ártere élővilágának helyreállításáért. A nagyszabású program célja, hogy 2020-ra 12 millió m3 édesvíz kerüljön jobb ökológiai állapotba a Duna vízgyűjtőjén. Erről az összefogásról, és a célkitűzés fontosságáról mesélt Ereifej Laurice, a WWF Magyarország Vizesélőhely… Tovább »

Olvad a jég, virágzik az üzlet

2013. október 9.

Hírek

A szélsőségesebbé váló időjárás veszélyezteti a Duna térségét is, ahol egyre gyakoribbak az árvizek és a szárazság. A térség államainak egymással is szolidárisnak kell lenniük, hiszen ha a Duna felsőbb szakaszán az egyik gátat érinti az áradás, az hatással van az alsóbb szakaszon fekvő országra is.

Duna Makro Regionális Víz Konferencia

2013. szeptember 11. - 2013. szeptember 12.

Helyszín: Buapest, MTA - Díszterem

Programok

2011-ben Szlovákia, Horvátország, Románia, Bajorország és Magyarország vállalta, hogy koordinálja a az EU Duna Régió Stratégia (EUSDR) "Környezet" 2. Pillér 14 országot érintő feladatait. A Duna Stratégia végrehajtását elősegítendő céllal, Magyarország, mint az EUSDR 2. Pillérjének vízügyi kérdéseit érintő két témakör társ-koordinátora a Duna makro régiót érintő további konzultáció céljából konferenciát szervez a Magyar Tudományos… Tovább »

Transboundary water issues in a macro-regional context: the Danube basin

2013. szeptember 11. - 2013. szeptember 12.

Helyszín: Budapest

Programok

Engedje meg, hogy tisztelettel felhívjam figyelmét a 2013. szeptember 11-12-én,  magas rangú meghívottak részvételével tartandó, a Magyar Tudományos Akadémia és a Duna Régió Stratégia által közösen szervezett makro-regionális konferenciánkra. A rendezvény angol nyelven, a következő címen kerül megtartásra:  Transboundary water issues in a macro-regional context: the Danube basin Joint Stakeholder Conference within the framework of… Tovább »

Mérlegen a Duna Régió Stratégia

2012. november 30.

Hírek

Két éves évfordulójához közeledik a Duna Régió Stratégia. Ennek alkalmából november végén tartják a németországi Regensburgban azt a konferenciát, ahol a folyamat értékelésére is sor kerül. A stratégia céljait az első kihirdetést követően időközben frissítették és pontosították, de még most is tartalmaz nehezen összehangolható célokat.

Élő Duna konferencia és sajtótájékoztató

2012. augusztus 22.

Helyszín: Szentendre

Sajtótájékoztatók

A Nemzetközi Dunakutató Szövetség (IAD) tisztelettel meghívja Önt az Élő Duna című nemzetközi konferenciára és sajtótájékoztatójára.

Duna-menti összefogás a vizák és rétisasok érdekében

2012. február 23.

Hírek

Egy csaknem 3 millió EUR összköltségvetésű, rendkívül sikeres Duna-védelmi nemzetközi projekt zárul a napokban a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság részvételével. A DINPI az elmúlt években 8 Dunamenti ország 14 nemzeti parkjával és természetvédelmi területével közös minta programot dolgozott ki és hajtott végre a Duna és közvetlen környezete rendkívül sebezhető élővilágának megóvására, védelmére.