Rossz hír az e-autósoknak

2021. december 18.

Hírek

Évek óta nem nőtt olyan gyorsan az elektromos járművektől az okostelefonokig számos alapvető terméket energiával ellátó akkumulátorok egyik alapvető összetevőjének az ára, mint az elmúlt időszakban. A lítium az év eleje óta a triplájára drágult, és az ára öt éve a legmagasabb szinten áll.

Tiszta helyváltoztatás, avagy merre halad a hazai fenntartható közlekedés?

2021. december 17.

Hírek

Az autózók 52%-a ugyan még hagyományos autóval közlekedik, de a fennmaradó 48% elektromos eszközökkel, kerékpárral, közösségi közlekedéssel vagy gyalog. Hogyan áll ma hazánkban az elektromos autózás? Mi az a last mile, és a hatótávpara? Milyen irányba tart a töltőhálózat kiépítése?

Hasítanak a norvég elektronok az utakon

2021. szeptember 4.

Hírek

Százból már csak alig négy-öt új autó benzines Norvégiában. Elég jól haladnak a teljes elektromobilitás felé. Az augusztusban értékesített új autók 71,9 százaléka tisztán elektromos volt, és ha hozzáadjuk a hibrid és a plug-in hibrid modellek 20,4 százalékát is akkor az eladások 92,3 százaléka már elektromosított autókból áll. A benzines modellek 4,6 százalékot, míg a dízel autók… Tovább »

A használók ötöde csalódott az első elektromos autójában

2021. május 18.

Hírek

A Kaliforniai Egyetem friss kutatása szerint a plug-in hibridek és az akkumulátoros elektromos autók vásárlóinak mintegy ötöde fordul el végül a technológiától átmenetileg vagy véglegesen. Ebben pedig kulcsszerepet játszanak a töltéssel járó mindennapi nehézségek.

Teszten az 5 perc alatt feltölthető akkumulátor

2021. március 8.

Hírek

Öt perc alatt feltölthető akkumulátort fejlesztett elektromos autókhoz egy izraeli vállalkozás. Négy jelentős nemzetközi befektető támogatja a StoreDot fejlesztését: a Daimler német autógyártó, az Egyesült Királyságból a British Petroleum, a dél-koreai Samsung és a japán TDK elektronikai vállalat.

Csúszik az e-töltők telepítése

2021. január 29.

Hírek

Egy év haladékot kapott a vírushelyzet miatt egy több száz tagú e-töltő-hálózat kiépítésére a Molt is magába foglaló Next-E-szövetség a költségek jelentős részét álló Európai Uniótól.

Az elektromos autó-e a jövő?

2020. december 20.

Hírek

Bucsky Péter gazdasági újságíróval, Fidrich Róbert zöld aktivistával és Várkonyi Gábor autóipari újságíróval az elektromos autózás jövőjéről beszélgetett Pogátsa Zoltán főszerkesztő.

A dízel vagy az elektromos a szennyezőbb?

2020. június 22.

Hírek

Az elektromos mobilitásra való átállás erőltetése helyett a megújuló energiaforrások növelése segítené elő a károsanyag-kibocsátás csökkenését a kieli ifW gazdaságkutató intézet tanulmánya szerint. Ahány kutatás, annyi eredmény.