Bécs 4.000 eurós támogatást ad az e-teherbringa vásárláshoz

2020. január 30.

Hírek

Bécs két új támogatási formával is erősíti az energiahatékony városi mobilitást. A város 2020 februárjától támogatja azokat a cégeket, amelyek villamos motorral felszerelt teherkerékpárokat vásárolnak. Továbbá új innovatív, megosztáson alapuló közlekedési formákat szeretnének kidolgozni a lakossággal együttműködve.

Szeptemberben indul a párizsi agglomeráció e-bérbicikli hálózata

2019. március 14.

Hírek

Tízezer kerékpárral szeptemberben nyílik a Párizs környéki Ile-de-France régió elektromos bérbicikli-hálózata, amellyel a francia főváros és környékének 12 millió lakosát próbálják meg arra ösztönözni, hogy kerékpárral járjanak be a fővárosba dolgozni.

A hollandok rákaptak a villanybringára

2019. március 5.

Hírek

Virágzik a bicikli-kereskedelem a tulipánok országában, ahol 2018-ban minden eladási rekord megdőlt az emelkedő árak ellenére. Főleg az elektromos biciklik kelendőek, amelyek egyre inkább kiszorítják a hagyományos kerékpárokat a piacról.

Évi 1 millió bringa Gyöngyösről

2018. július 6.

Hírek

Bicikligyártásban még a franciákat és a hollandokat is megelőzhetjük, ha beindul a Giant gyöngyösi gyára – így a 4. legnagyobb európai gyártók leszünk a G7 szerint.

Lesz-e kormányhatározat az elektromos kétkerekűekről?

2017. január 5.

Hírek

Már hét hónapja lejárt a határidő, amelyet a kormány adott a nemzetgazdasági és a nemzeti fejlesztési miniszternek a két- és háromkerekű járművek elterjedésének ösztönzéséről szóló előterjesztés elkészítésére. Úgy tűnik, egyelőre az sem segített, hogy civilek már több mint fél éve kidolgoztak erre egy részletes javaslatot, és eljuttatták azt az illetékes minisztériumokhoz.

Magyar mérnökökkel készül az eBike 2.0

2014. február 23.

Hírek

Nyugat-Európában tavaly egymillió elektromos kerékpárt adtak el. Felmérések szerint Budapesten és országszerte is egyre többen kerékpároznak. Az eBike hajtáshoz a Bosch évi 80 millió precíz, kompakt és hatékony elektromotort gyárt. Elindult a második generációs eBike rendszer fejlesztése, ami árcsökkenéshez vezethet.

Hogyan készül az eBike szíve? sajtós gyárlátogatás

2013. szeptember 19.

Helyszín: Miskolc Robert Bosch park 3.

Sajtótájékoztatók

Kedves Újságíró, Szerkesztő Kolléga! Szeretettel meghívjuk Önt és szerkesztőségének fotós munkatársát a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. innovációs szüretére.

Hódít a villanybringa

2011. június 14.

Hírek

Az elektromos kerékpár lehet a jövő városi közlekedési eszköze – állítják amerikai szakemberek, jóllehet a hagyományos kerékpárokat az Egyesült Államokban nem tekintik praktikus közlekedési eszköznek.