Több mint négyezer fészektartóval várja az E.ON a gólyákat

2019. március 23.

Hírek

Több mint 4000 gólyafészek tartóval indult az energiacég célzott madárvédelmi projektje a Balaton-felvidéki Nemzeti Park együttműködésében, áprilisban és májusban a Fertő-Hanság Nemzeti Park kérésére a Szigetköz területén valósul meg gólyavédelmi program.

Egy szénerőmű halála

2019. február 18.

Hírek

Az év legnagyobb német durranása: gyönyörű fotókon és videón omlik össze a dortmundi szénerőmű.

A környezetszennyezés aggasztja leginkább a magyarokat

2018. december 24.

Hírek

A klímaváltozást, illetve a környezetszennyezést tartják az egyik legnagyobb társadalmi kihívásnak annak a hét országnak a lakói, akiket az E.ON megbízásából kérdeztek meg egy reprezentatív kutatásban. A felmérésből az is kiderült, 5 magyarból 4 a saját eszközeivel is igyekszik tenni valamit az üvegházhatás ellen.

Zöld bérrobogókkal a dugók és a légszennyezés ellen

2018. június 3.

Hírek

Az E.ON támogatásával elindult a budapesti közösségi elektromos robogózás. A blinkee.city 50 robogóval induló, állomások nélküli járműmegosztó rendszere egyszerre teszi tisztábbá, gyorsabbá, csendesebbé és költséghatékonyabbá a városi közlekedést, illetve ad 100%-ban környezetkímélő megoldást a dugókra és parkolási problémákra.

4200 fészektartóval várja a gólyapárokat az E.ON

2018. április 10.

Hírek

A gólyák védelmére kihelyezett fészektartók száma évről-évre nő, idén már 4200 oszlopon fészkelhetnek biztonságosan az E.ON szolgáltatási területén élő madarak. Az új vagy cserélt fészektartókat a nemzeti parkok, madárvédelmi szervezetek munkatársai az együttműködés keretében fészekkezdeménnyel látják el – így téve vonzóvá azokat leendő lakóik számára.

Múltimádat és a drága paksi áram

2015. január 25.

Hírek

A magyarok még mindig inkább a múltba tekintenek, a németek pedig a jövőbe néznek. Ez azonban nem valamiféle nyugat-európai, civilizációs vagy fejlettségi szint kérdése, mert a balti államok is a jövőben rejlő lehetőségeket keresve építkeznek – mondta Felix Matthes német energiapolitikus a legutóbbi “Paksról komolyan” rendezvény központi előadója. A német energiafordulatról kérdezte a hvg, de… Tovább »

Orosz hatalomátvétel készülődhet az energetikában

2013. február 11.

Hírek

Az „ember” nem költ el közel 350 milliárd forintot „csak úgy” – éppen ezért az E.On magyarországi gázüzletágának megvásárlására sem tekinthetünk egyszerű energiapolitikai lépésként, hiszen ilyen aspektusból az égvilágon semmi sem indokolná ezt a hatalmas beruházást.

Takarékos masinák díjai

2012. december 5.

Hírek

Már a karácsonyi vásárláskor kereshetjük a boltokban az „E.ON Energiatakarékossági Díj 2012 nyertese” címkével ellátott háztartási termékeket és okos döntésünkkel akár több tízezer forintot is megspórolhatunk évente. 13 kategóriában ma hirdettek győztest.

E.ON Energiatakarékossági Díj 2012” díjátadó ünnepség

2012. december 05.

Helyszín: Budapest, Széchenyi tér 7-8

Sajtótájékoztatók

Az E.ON Hungária egyedülálló hazai kezdeményezésként 2010-ben alapította meg az E.ON Energiatakarékossági Díjat, melynek keretében a legkisebb energiafogyasztású műszaki termékek részesülnek elismerésben. A díjazás célja idén is az, hogy a fogyasztók könnyen felismerhessék az adott kategóriában (különböző tévékészülék-típusok, hűtő-, mosó-, és mosogató gépek) leginkább energiatakarékos műszaki cikket