Sörnyitó formájú oszlopfőkkel védik a madarakat Dél-Baranyában

2023. július 4.

Hírek

A 6 km-nyi új vezetékszakasz egyszerre támogatja a szolgáltatási színvonal növelését és a természetvédelmi célokat. Ölyvek, vércsék, gólyák és más madárfajok mindennapjait teszi biztonságosabbá az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt.132 milliós madárbarát fejlesztése.

Biztonságos oszlopokon, új magaslati kiülőpontok várják a Ráckevei Duna-ág ragadozómadarait

2023. március 20.

Hírek

Vándor- és kerecsensólymok, rétihéják és vörösvércsék fontos táplálkozó- és fészkelőhelye a gazdag élővilágú Ráckevei Duna-ág. A térség madarainak megóvására az MME Ragadozómadár-védelmi szakosztályával együttműködve madárbarát burkolatokkal és szárnyterelőkkel látta el Szigetszentmiklós térségének áramhálózatát az E.ON Hungária Csoport. Az energiacég szakemberei a szigetcsépi és tököli hálózatszakaszt is szigetelték, az oszlopokra pedig biztonságos madárkiülőket szereltek fel.

Green Cloud sajtó-háttérbeszélgetés

2023. március 22.

Helyszín: 1012 Budapest, Attila út 99

Sajtótájékoztatók

Piaci termékként és cégstratégiaként is sikeres a zöldenergia – hatékony segítség a vállalati klímacélok elérésében a napelemekkel termelt áram.

A napelemes termelőknek fejleszti hálózatát 74 milliárdból az E.On

2023. január 28.

Hírek

Csaknem 15 ezer különböző méretű beruházás valósul meg 2026-ig a Dunántúlon és Pest megyében – összesen 726 MW többletkapacitást hoz létre az E.ON Hungária Csoport. A fejlesztés elősegíti, hogy újabb napelemes rendszerek csatlakozhassanak a villamos hálózatra; az érintett területeken az ellátásbiztonság is javul.

Hódok okoznak áramkimaradásokat Zalában

2020. november 15.

Hírek

Eurázsiai hódok okoztak az elmúlt időszakban többször is áramkimaradást a Zala megyei Szentpéterfölde térségében, ezért több példányt is be kellett fogni a túlszaporodott rágcsálókból.

Mit tudsz a klímaváltozásról? És mit teszel ellene? Jelentkezz klíma-koordinátornak!

2020. szeptember 11.

Hírek

A nyári “Kell ennyi energia?!” közösségi média kampány után a GreenDependent Intézet az E.ON Hungária támogatásával immár 7. alkalommal indítja el az E.ON EnergiaKözösségek programot, ami jó lehetőséget ad arra, hogy a résztvevők kis közösségekben, elsősorban viselkedésváltozással csökkentsék karbon-lábnyomukat.

Több mint négyezer fészektartóval várja az E.ON a gólyákat

2019. március 23.

Hírek

Több mint 4000 gólyafészek tartóval indult az energiacég célzott madárvédelmi projektje a Balaton-felvidéki Nemzeti Park együttműködésében, áprilisban és májusban a Fertő-Hanság Nemzeti Park kérésére a Szigetköz területén valósul meg gólyavédelmi program.

Egy szénerőmű halála

2019. február 18.

Hírek

Az év legnagyobb német durranása: gyönyörű fotókon és videón omlik össze a dortmundi szénerőmű.