Száguldás keretek nélkül: bulizós éjszakákon részegen töri-zúzza magát össze sok e-rolleres

2022. augusztus 2.

Hírek

Évek óta várunk a KRESZ módosítására, de valamiért sehogy sem akar összejönni a dolog. Közben az e-rolleresek számottevő része ittasan szenved balesetet. A fővárosi Manninger Jenő Baleseti Központ (országos baleseti intézet) szakmai munkacsoportja 2021. márciustól októberig gyűjtötte, hány páciens érkezett a sürgősségi ügyeletükre kerékpáros, rolleres, illetve elektromos rolleres baleset után.  A Népszava által ismertetett adatok… Tovább »

Róma bekeményít. Elege van a rollerkáoszból

2022. június 26.

Hírek

Az elmúlt években olyan mértékben felpörgött az elektromos robogók piaca, hogy mára már 7 cég összesen 14 500 rollere bérelhető. A szabályozatlan rollerezésnek komoly közlekedési kockázatai vannak, ezért új szabályokat vezetnek be a római hatóságok.

Zöld hét 2022/22  A roller káosztól a helyi védettségig

2022. június 3.

Hírek

Hírháttér podcastunk 7. részének témái: nyomokban tartalmaz környezetvédelmet az 5. Orbán-kormány. Szennyezettebb lehet a levegő annál, mint gondoltuk- rossz helyen a hivatalos levegőminőség-mérő állomások. Könyvesboltokban a Madármegfigyelők kézikönyve. Botanikai ritkaságokat is hozott a folytatódó Vadvirágos Budapest program. Az autós lobbinak út kell, és a Mobi-pontok véget vethetnek a budapesti rollel káosznak?

Az elektromos rollerek minden korosztály számára népszerűek

2022. április 20.

Hírek

Gyakran bérelhetünk rövidebb távra Bird-it vagy Lime-ot, de miért nem szerzünk be inkább egyet a legnépszerűbb elektromos rollerek közül? Ha sajátunk van, akkor felesleges aggódni, ráadásul a kölcsönzési szolgáltatások sok nagyvárosban még csak terv vagy kiépítés alatt vannak, ezért jó, ha van sajátunk.

Tiszta helyváltoztatás, avagy merre halad a hazai fenntartható közlekedés?

2021. december 17.

Hírek

Az autózók 52%-a ugyan még hagyományos autóval közlekedik, de a fennmaradó 48% elektromos eszközökkel, kerékpárral, közösségi közlekedéssel vagy gyalog. Hogyan áll ma hazánkban az elektromos autózás? Mi az a last mile, és a hatótávpara? Milyen irányba tart a töltőhálózat kiépítése?

Védett lett az Óbudai-sziget galériaerdője és a Szalamandra-völgy

2021. december 15.

Hírek

A Fővárosi Közgyűlés egyhangúlag! megszavazta az Óbudai-sziget galériaerdő és a Szalamandra-völgy védetté nyilvánítását! Tiborcz István üzletfelének tehet keresztbe a Fővárosi Közgyűlés mai döntése. Feloldották a részleges vadászati tilalmat a XVI. kerületi Naplás-tónál, és rendet tennének az e-rollerpiacon. Elfogadták Budapest 2022-es költségvetését.

Merre tovább e-roller?

2021. szeptember 11.

Hírek

Elkészült az e-rollerekről szóló KRESZ-módosítási javaslat. Révész Máriusz szerint a módosítói csomag minisztériumközi egyeztetési fázisban van.

Kaotikus rollerpálya lett Oslo

2021. július 16.

Hírek

Oslo kénytelen korlátozni az e-roller kölcsönzőket, mert a sok balesetet nem bírják a kórházak. A norvég főváros vezetői külön zónákat szeretnének létrehozni arra, hogy hova rakhatóak le, és hol használhatóak a járművek.

Környezetbarát-e az elektromos roller?

2019. szeptember 3.

Hírek

A Német Szövetségi Környezetvédelmi Hivatal tanulmánya szerint a manapság rohamos ütemben terjedő elektromos rollerek ökológiai lábnyoma ugyan jelentősen kisebb, mint az autóké, viszont jóval nagyobb, mint a bicikliké. Így utóbbiakkal szemben nem jelentenek előnyös közlekedési alternatívát.