Komoly árat fizethetünk az E-útdíj bizonytalanságért

2013. május 14.

Hírek

Harmadával emelkedhetnek a belföldi közúti fuvarozás költségei az elektronikus útdíj bevezetése nyomán. Az áruszállító vállalkozások a drágulást kénytelenek lesznek áthárítani megrendelőikre, a tőkeszegény cégekre a csőd vár. A közlekedésért felelős helyettes államtitkár szerint európai színvonalúak leszünk.

A szlovák minta megmenthetné az útdíjat

2013. február 1.

Hírek

Levélben hívta fel Orbán Viktor figyelmét a Levegő Munkacsoport arra, hogy határidőre bevezethető az elektronikus útdíj, ha összefog Magyarország és Szlovákia. Erre lehetőséget ad a nehéz tehergépjárművekre egyes infrastruktúrák használatáért kivetett díjakról szóló uniós irányelv – közölte a környezetvédő szervezet.

Végleg elbukott az e-útdíj-tender

2013. január 19.

Hírek

Visszalépett az elektronikusútdíj-tendertől a nyertes Getronics – közölte ma a pályázatot kiíró Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt., amely a döntést tudomásul vette. A Getronics 35 milliárdért építette volna ki a rendszert, aminek július 1-jétől kellett volna elindulnia, és amelytől erre az évre 75 milliárdos bevételt várt az állam. A céget kártérítésért perelheti az állam.