Hírek
Kaktusz, rovarok, laborban előállított hús? Egyes előrejelzések szerint ezek a jövő ételei. A távoli jövőben nem kizárt, hogy ezek az ételek is bekerülnek a mindennapjainkba, de vannak olyan őshonos vagy már itthon is könnyen termeszthető alapanyagok, amik a jövőben nagyobb hangsúlyt kaphatnak majd a táplálkozásunkban. Ezeket mutatja be a Felelős Gasztrohős legújabb kampánya.
Hírek
Csomagolás és címkézés helyett lézerrel égeti rá a termék nevét, származási helyét és kódszámát az organikus gyümölcsökre és zöldségekre egy svéd élelmiszeráruház-lánc – így csökkentve a csomagolóanyagok és címkék mennyiségét.
Hírek
Régóta figyelem az országban a helyi kezdeményezéseket, jó gyakorlatokat. Ásotthalom felkeresése – a batáta miatt- évek óta szerepelt a terveim között. Krumpli-e az édesburgonya? A múlt héten arra jártam.