“7 millió nagyon jó okunk van arra, hogy harcoljunk az éghajlatváltozás ellen” – emberi jogok a COP25 klímacsúcson

2019. december 5.

Hírek

Évente 7 millió ember korai halálát okozza világszerte a kültéri és beltéri légszennyezettség az Egészségügyi Világszervezet (WHO) becslése szerint. A COP25 második napján mutatták be az emberi jogok és környezet kapcsolatát elemző jelentést, ami rámutat arra, hogy az éghajlatváltozás olyan alapvető emberi jogokat ás alá, mint például a tiszta levegőhöz, ivóvízhez, élelemhez vagy egészséghez való… Tovább »

Egészséges utcák

Kiadványok

Egészséges utcák. Hogyan tehetünk egy utcát egészségessé?

Magyarország a 48. legegészségesebb ország

2019. február 28.

Hírek

A frissen publikált eredmények szerint a világ legegészségesebb 10 nemzete közül öt európai, a legegészségesebb ország címét idén Spanyolország lett. A 169 vizsgált gazdaság között ott van Magyarország is, csak sajnos nem az első tíz között.

Beteggé tesz minket, hogy elszakadtunk a természettől

2018. február 27.

Hírek

Hogyan fordulhat elő, hogy miközben a fejlett országokban soha korábban nem tapasztalt jólétben és biztonságban élhetnek az emberek, sokan egyáltalán nem érzik jobban magukat a bőrükben?

Erdei túrával gyógyít a kórház

2015. augusztus 2.

Hírek

Szó szerint mutat utat az egészség felé a Budapesti Szent Ferenc Kórház, amely kreatív módon segíti a szív- és érrendszeri, vagy magasvérnyomás betegséggel élők, illetve cukorbetegek életét. A kórház ugyanis a szomszédságában rehabilitációt segítő túraösvényt alakított ki a Sanofi, és a Pilisi Parkerdő Zrt. együttműködésével, amelyet egészséges és beteg egyaránt használhat.

Mélyszegénység kontra egészséges környezet

2013. június 29.

Hírek

Szabó Máté szerint az iskolarendszernek óriási a felelőssége a gyermekek egészséges környezethez való joga szempontjából, sokan olyan nehéz szociális helyzetből érkeznek az iskolába, hogy ott kell megtanulniuk, mit jelent az egészséges környezet.

A gyermekek egészséges környezethez való joga

2013. június 27.

Helyszín: Budapest, Nádor u. 22.

Sajtótájékoztatók

Hazánkban, önálló gyermekjogi ombudsman híján, a gyermeki jogok ombudsmani védelmét kiemelt feladataként az alapvető jogok biztosa látja el, 2012 januárjától kezdődően nemcsak a gyermekvédelmi törvény felhatalmazása, hanem a saját feladat- és hatáskörét meghatározó, az alapvető jogok biztosáról szóló 2011. évi CXI. törvény alapján.

Konferencia a gyermekek egészséges környezethez való jogáról

2013. június 27.

Helyszín: Alapvető Jogok Biztosának Hivatala 1051 Budapest, Nádor u. 22. - Földszint

Programok

2013. június 27. 8.30 Regisztráció 9.00 SZABÓ MÁTÉ (az alapvető jogok biztosa) Köszöntő 9.10 LUX ÁGNES (AJBH) A gyermekek egészséges környezethez való joga – Ombudsmani projekt 2013 9.20 PUMP JUDIT (a jövő nemzedékek érdekeiért felelős biztos-helyettesének munkatársa) „Ki dönt helyettünk – tudja-e érdekünk?” A CEHAPE program célkitűzései és megvalósulása a jövő nemzedékek szempontjából 9.30 KÉRI… Tovább »