Milliók élnek halálosan szennyező zónákban

2022. március 17.

Hírek

Világszerte szennyezési gócok jönnek létre, ahol emberek szenvednek szélütéstől, ráktól, szívbetegségtől a környezet mérgező szennyeződése miatt – állítja egy ENSZ szakértő. Március 17-én mutatja be az ENSZ Emberi Jogi Bizottságának David Boyd, emberi jogi és környezetvédelmi speciális referens azt a jelentést, amely azt állítja, az áldozati zónákban – amelyek a világ minden részén megtalálhatók –… Tovább »

“7 millió nagyon jó okunk van arra, hogy harcoljunk az éghajlatváltozás ellen” – emberi jogok a COP25 klímacsúcson

2019. december 5.

Hírek

Évente 7 millió ember korai halálát okozza világszerte a kültéri és beltéri légszennyezettség az Egészségügyi Világszervezet (WHO) becslése szerint. A COP25 második napján mutatták be az emberi jogok és környezet kapcsolatát elemző jelentést, ami rámutat arra, hogy az éghajlatváltozás olyan alapvető emberi jogokat ás alá, mint például a tiszta levegőhöz, ivóvízhez, élelemhez vagy egészséghez való… Tovább »

Egészséges utcák

Kiadványok

Egészséges utcák. Hogyan tehetünk egy utcát egészségessé?

Magyarország a 48. legegészségesebb ország

2019. február 28.

Hírek

A frissen publikált eredmények szerint a világ legegészségesebb 10 nemzete közül öt európai, a legegészségesebb ország címét idén Spanyolország lett. A 169 vizsgált gazdaság között ott van Magyarország is, csak sajnos nem az első tíz között.

Beteggé tesz minket, hogy elszakadtunk a természettől

2018. február 27.

Hírek

Hogyan fordulhat elő, hogy miközben a fejlett országokban soha korábban nem tapasztalt jólétben és biztonságban élhetnek az emberek, sokan egyáltalán nem érzik jobban magukat a bőrükben?

Erdei túrával gyógyít a kórház

2015. augusztus 2.

Hírek

Szó szerint mutat utat az egészség felé a Budapesti Szent Ferenc Kórház, amely kreatív módon segíti a szív- és érrendszeri, vagy magasvérnyomás betegséggel élők, illetve cukorbetegek életét. A kórház ugyanis a szomszédságában rehabilitációt segítő túraösvényt alakított ki a Sanofi, és a Pilisi Parkerdő Zrt. együttműködésével, amelyet egészséges és beteg egyaránt használhat.