Magyarország a sereghajtók között az éghajlatvédelemben

2022. november 16.

Hírek

59 ország közül Magyarországot az 50. helyre rangsorolja az Éghajlatváltozási Teljesítési Mutató CCPI 2023, amelyet Sarm es-Sejkben, az ENSZ 27. klímacsúcsán hoztak nyilvánosságra, és amely a vizsgált országoknak a klímaváltozás ellen tett intézkedéseit értékeli.

Energia- és klímaválságban az önkormányzatok

2022. november 5.

Hírek

Az önkormányzatok többsége súlyos problémának ítéli a klímaváltozást, a jelenlegi energiaválság pedig szinte minden önkormányzatnak problémát okoz. Saját energiaköltségeik megugrását és a lakosság nehézségeit egyaránt aggasztónak tartják, derült ki az Energiaklub legújabb felméréséből.

A Földön egyértelműen éghajlati vészhelyzet van

2022. október 30.

Hírek

A nemzetközi tudósok jelentése szerint a Földön “egyértelműen” éghajlati vészhelyzet van! Ez a nemzetközi kutatói koalíció október 26-án közzétett jelentésében (.pdf) azt állítja, hogy a Föld életjelei olyan mértékben romlottak, hogy “az emberiség egyértelműen éghajlati vészhelyzettel néz szembe”. A BioScience című folyóiratban megjelent, “World Scientists’ Warning of a Climate Emergency 2022” című jelentés megállapítja, hogy… Tovább »

Mielőtt leégnél – amit az UV sugárzásról tudni kell

2022. június 25.

Hírek

Nemcsak az emberi egészségre jelent veszélyt, hanem a növény- és állatvilágot, a műanyagokat és a faanyagokat is károsítja az UV-sugárzás. Bár az ultraibolya sugárzásnak jótékony hatása is lehet az emberi egészségre.