Bozóttűz

2020. január 10.

Hírek

Az MTI (!) szerint 1901 óta a tavalyi volt a legmelegebb év Magyarországon, és a tíz legforróbb esztendő közül nyolc a most zárult évtizedre esett. Lehet, hogy csak véletlen (v. ö. „Mészáros Lőrinc nem lop, hanem szerencsésen versenyez”), de sokkal valószínűbb, hogy van valami ebben a klímaváltozás nevű teóriában.

Attenborough szerint a klímaváltozás ellen nem lehetünk eléggé radikálisak

2019. július 10.

Hírek

David Attenborough tegnap meghívottként vett részt a brit parlament energetikai és ipari kérdésekben illetékes bizottságának ülésén, ahol képviselők kérdéseire, és felvetéseire válaszolt – természetesen a klímaváltozás megfékezésével, vagy annak lehetőségeivel kapcsolatban.

Lesújtó eredmények világszerte az éghajlatváltozás elleni harcban

2018. december 10.

Hírek

Magyarország a 42. helyezést érte el a legfrissebb Éghajlatváltozási Teljesítési Mutatóban (CCPI 2019), amelyet ma hoztak nyilvánosságra Katowicében, az ENSZ 24. klímacsúcsán. A CCPI szerint világszerte romlottak az országok teljesítményei. Hiába zajlott le megannyi konferencia, amelyeken tervek és ígéretek százaiban egyeztek meg az államok, az érdemi tettekig nagyon kevés helyen jutottak el.

Magyarország feladatai az éghajlatvédelemben

2015. október 15.

Helyszín: Budapest, V. ker. Kossuth Lajos tér 1-3

Sajtótájékoztatók

Országos konferencia, melynek célja, hogy a párizsi ENSZ klímakonferenciára készülve rámutassunk Magyarország globális felelősségére és számba vegyük teendőinket a veszélyes mértékű éghajlatváltozás megelőzése és hatásainak csökkentése érdeké¬ben, illetve felsorakoztassuk az országos intézményi stratégiákat, bemutatva az alkalmazkodás jó példáit.   

Derekegyház és a III. kerület az Európai Klímasztárok között!

2014. október 8.

Hírek

Az október 2-án az alsó-ausztriai Perchtoldsdorfban megrendezett Európai Klímasztár díjátadó gálán 8 európai országból 17 települést díjaztak. Idén 2. alkalommal vettek részt a felhíváson magyar települések is, a 2012-ben elismert Mórahalom és Veszprém után idén Derekegyház és Óbuda-Békásmegyer is átvehette a Klímasztár díjat a környezeti fenntarthatóság érdekében kifejtett, az éghajlat védelmét szolgáló tevékenységeikért.

Az EP képviselőinek éghajlatvédelmi bizonyítványa

2014. május 8.

Hírek

Az Európai Éghajlatvédelmi Akcióhálózat annak alapján állított fel rangsort a képviselőkről és az egyes pártfrakciókról, hogy miként szavaztak az éghajlat védelmét érintő legfontosabb döntések során a 2009 és 2014 közötti ciklusban.

Magyarország üdvözli a varsói ENSZ klímacsúcs eredményeit

2013. november 26.

Hírek

Az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményében és a Kiotói Jegyzőkönyvben résztvevő országok 2013. november 11-22. között Varsóban megrendezett éves csúcstalálkozójának elsődleges célja az új globális éghajlatvédelmi megállapodással kapcsolatos szakpolitikai koncepciók megvitatása volt.

KlímaSztár 2013 – verseny zöldülő önkormányzatoknak

2013. január 22.

Hírek

A Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség második alkalommal hirdeti meg a KlímaSztár felhívást, ezzel is hangsúlyozva a helyi szintű tevékenységek fontosságát. Ismét szeretnék kiválasztani és díjazni a legjobb megvalósított helyi – önkormányzatok közreműködésével megvalósított – projekteket, emellett továbbra is szeretnék bemutatni a hazánkban megvalósult jó példákat.

Felkészülés a nyárra – 2011

2011. május 26.

Hírek

Ma is 7,5 az UV index. Zavartalan napsütés várható. Derült napos idő lesz ma. Életveszélyes üzenetek ezek ilyenkor! Először ülésezett a Tárcaközi Éghajlatvédelmi Munkacsoport.

Mozdulj a klímáért! – Öt nap alatt a Föld körül

2011. május 31.

Helyszín: Győr, Hermann Ottó utca 22

Sajtótájékoztatók

A Reflex Környezetvédő Egyesület és a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség (MÉSZ) tisztelettel meghívja a szerkesztőség munkatársát a 2011. május 31-én (kedden) 14 órakor kezdődő közös sajtótájékoztatójára és kiállítás megnyitójára a Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár földszinti kiállító termébe (9023 Győr, Hermann Ottó utca 22.).