Orbán visszatartja a civilek milliárdjait. Követeld ki Te is!

2020. október 3.

Hírek

A magyar kormány immár több éve tart vissza 75 milliárd forint – többek között környezetvédelemre és civileknek szánt − uniós pénzt. Szél Bernadett és Hadházy Ákos független képviselők tiltakozó aláírásgyűjtést kezdeményeztek, miszerint Orbán Viktor azonnal írja alá az EGT/Norvég Alapok felhasználásáról szóló megállapodást, hogy a forráshiányos magyar civil szervezetek is hozzájuthassanak ehhez a pénzhez.

Nem jogosult a KEHI a Norvég Civil Támogatási Alap vizsgálatára

2014. május 28.

Hírek

Az EGT/Norvég Alapok kezelését koordináló és felügyelő brüsszeli Finanszírozási Mechanizmus Iroda (FMO) igazgatója ma levelet intézett Lázár Jánoshoz, reagálva az államtitkár azon múlt heti kijelentésére, mely szerint felkéri a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt az alapok vizsgálatára.

Felfüggesztették a norvég alapot

2014. május 10.

Hírek

Lázár Jánosék arra kérik a norvégokat, ne utaljanak több pénzt egy darabig. Se a civil szférának, se senki másnak. 40 milliárd forintról van szó. Tegnap az EGT és Norvég Alapok felfüggesztették a magyarországi kifizetéseket. El a kezekkel a Norvég Alaptól – Pécs 350 millió forintot bukhat Lázár János miatt

Kinyitják a megújuló energiaforrások csapját

2013. december 02.

Helyszín: Budapest, Csörsz utca 18/b

Sajtótájékoztatók

Kihirdetésre kerülnek az EGT Finanszírozási Mechanizmus keretében a Megújuló Energia Programterületre fordítható pályázatok, melynek kiemelt célja a geotermikus energiát hasznosító fejlesztések megvalósítása Magyarországon.