Így csökkenthetjük háztartási hulladékainkat!

2017. augusztus 29.

Hírek

A háztartási hulladék minimalizálása az egyik legégetőbb probléma napjainkban. Az igazán környezettudatos emberek számára azonban már nem jelent nagy kihívást. A kulcs a megfontoltság, aminek lényege, hogy végiggondoljuk, tevékenységeink milyen környezeti terheléssel járnak, és ennek megfelelően keressük meg a legjobb megoldást a hulladéktermelés minimalizálására.

Smart City: mitől, és hogyan okos egy város?

2016. december 6.

Hírek

A városok egyre növekednek, ezzel párhuzamosan szerepük változik, új kihívásokkal kell megbirkózniuk, emellett azonban vonzóvá kell válniuk a növekedés fenntartása érdekében. Nem csak a városokat kell újraértelmezni, hanem a szociális kapcsolatokat is, hangsúlyozza a nemzetközi Smart City szakértő Carlos Moreno.

A vadászat oldalai

2016. november 28.

Hírek

A vadászat komplex tevékenység, amely a vadászható vadállomány fenntartását és hasznosítását egyidejűleg és egymástól elválaszthatatlanul hivatott biztosítani. A vadászat a vad elejtésére irányuló céltudatos tevékenység. Ebből a szempontból tehát a vadászat szakmának tekinthető.

2016-os pálmaolaj jelentés

2016. október 17.

Hírek

A WWF szeptemberben publikált pálmaolaj jelentése összesen 137 vállalatot vizsgált, amelyek közül 94 már a 2013-as jelentésben is szerepelt. Ők vállalták, hogy 2015-re 100%-ban áttérnek a minősített, fenntartható pálmaolaj használatára. Több mint kétharmaduk elérte a célkitűzése minimum 90%-át, míg számos ismert márka a kitűzött cél felét sem érte el. A 94-ből 75 vállalat mutatott előrelépést… Tovább »

A könnycsepp alakú sziget: Sri Lanka

2016. március 11.

Hírek

Sri Lankán több mint 2000 éves civilizáció maradványai találhatóak. A legnagyobb népcsoportja a szingaléz, a második helyen pedig a tamilok állnak. A Ceylon néven is ismert terület a tengerparti pihenés mellett rengeteg látnivalót tartogat a turisták számára. Sri Lankán tiszta a levegő és mindenképp a sziget javára válnak az eredeti erdők, amelyeket megőrzött a lakosság.

Élelmiszerbank az élelmiszerpazarlás ellen

2016. március 8.

Hírek

Az Európai Unióban 40 millió ember nem jut elegendő élelmiszerhez. Magyarországon a lakosság több mint 30 százaléka nem jut elegendő élelmiszerhez. Becslések szerint hazánkban a teljes élelmiszerláncban évente mintegy 1,8 millió tonna élelmiszert dobunk ki, ebből 400 ezer tonna a háztartásokból kerül ki. 2015-ben a Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2600 tonna élelmiszert mentett meg.

Mobilgomba – magyar innováció

2016. február 15.

Hírek

Akár városi körülmények között is, bárki lehet sikeres gombatermesztő. Legalábbis ezt ígérik a Mobilgomba ötletgazdái. Hajdú Csilla termesztési szaktanácsadó elmondta, hogy a gombatermesztés egy nagyon nagy üzemmérettel rendelkező vállalkozás, ami nem megvalósítható egy átlagember számára. A Mobilgomba célja pedig pont az volt, hogy ezt a fajta termesztést elérhetővé tegyék.

Ismerjük meg a vadmacskát

2015. október 23.

Hírek

A vadmacska Európa kevéssé ismert, ám veszélyeztetett ragadozója. Hazánkban is élnek, de az emberek alig tudnak róluk valamit: a szakembereknek is nehezére esik megkülönböztetni a házimacskától. Ezt tovább fokozza az a tény is, hogy elég sok hibrid egyed él Magyarország erdeiben, ami a kóbor házimacskáknak köszönhető.

Veganizmus és élelmiszer pazarlás

2015. július 24.

Hírek

A veganizmus az állati termékek használatának mellőzése. A hozzá kapcsolódó filozófia elutasítja az érezni képes állatok árucikk státuszát. Erről, és az élelmiszer pazarlásról nézze meg az OzoneNetwork tegnapi Egyenlítő c. műsorát.

Fenntartható mezőgazdaság

2015. május 28.

Hírek

A fenntartható mezőgazdaság a Greenpeace egyik kampánya. A kezdeményezés célja, hogy az ökológiai gazdálkodást népszerűsítse, ami a fenntartható mezőgazdaság záloga.