Tory zöldpolitika? Brit miniszterelnök-jelöltek zöld szemszögből

2022. július 29.

Hírek

Szeptember 5-én választják meg a Konzervatív Párt vezetőjét, egyben az Egyesült Királyság következő miniszterelnökét. Az első szavazási forduló alapján Rishi Sunak, volt pénzügyminiszter és Liz Truss, külügyminiszter verseng a vezetői tisztségért, akik a hátramaradó bő egy hónapos kampányidőszakban várhatóan számos, főként gazdaságpolitikai témában vitatják majd meg elképzeléseiket. Be mennyire zöldek?

3000 tonna szemetet küldött vissza Srí Lanka az Egyesült Királyságba

2022. február 22.

Hírek

Srí Lanka a héten visszaküldte az Egyesült Királyságba a jogellenesen a dél-ázsiai szigetországba szállított, 263 konténernyi, mintegy 3000 tonna szemét utolsó adagját is. Adzsit Véraszundra környezetvédelmi főigazgató-helyettes szerint az utolsó 45 konténert tegnap indították útnak.

Skóciában a vadászat környezetvédelmi adóztatását javasolják

2021. november 8.

Hírek

A brit természeti helyek védelmére létrehozott jótékonysági szervezet szerint a szarvas- és fajd vadászatra fenntartott birtokok megadóztatása évi több millió tonna szén-dioxid megkötéséhez járulhatna hozzá, és segíthetné az Egyesült Királyságot abban, hogy minél hamarabb elérje a nettó nulla kibocsátás elérését.

Az Egyesült Királyság bekeményít a háztartási gépek túlélésében

2021. július 2.

Hírek

Életbe léptek az Egyesült Királyságban azok az új fogyasztóvédelmi előírások, amelyek kötelezik a mosógépek, tévék, hűtők és hasonló elektronikai eszközök gyártóit, hogy a termékeik alkatrészeit meghatározott ideig hozzáférhetővé tegyék annak érdekében, hogy meg lehessen javítani az eszközöket.

A salfordi parkban receptre írják fel a kertészkedést

2021. május 20.

Hírek

Megnyitotta kapuit a brit Királyi Kertészeti Társaság (RHS) első, városi környezetben kialakított kertje, amelyet Európa „legnagyobb, aktív részvételre épülő kertészeti projektjeként” jellemez a létrehozó brit Királyi Kertészeti Társaság.

Brit denevérekben is találtak koronavírust

2021. április 10.

Hírek

A Covid-19 betegséget okozó vírussal rokon koronavírust találtak kis patkós denevérekben az Egyesült Királyságban, bizonyíték azonban nincs arra, hogy ez az új vírus embert fertőzött volna meg.

Magyarország a széntelenítés útján – beléptünk a PPCA-ba

2021. március 4.

Hírek

Az Egyesült Királyság üdvözli Magyarország csatlakozását a szénenergia kivezetését célzó Powering Past Coal Alliance nemzetközi kezdeményezéshez. A PPCA globális csúcstalálkozója megerősíti a nemzetközi elkötelezettséget a szénenergia fokozatos kivezetésének felgyorsítása mellett a COP26 klímacsúcsra készülve.

Brexit után szabad a méhgyilkolás

2021. január 24.

Hírek

2018-ban az Európai Unió betiltotta a neonikotinoidos rovarirtó-szereket, amik a kihalás szélére sodorták a méheket. Nagy-Britanniában most engedélyt kaptak azok a rovarirtó-szerek, amik a méhek pusztulását okozzák. Egy teáskanál neonikotinoid 1250 millió (!) méh megöléséhez elég.