Skóciában a vadászat környezetvédelmi adóztatását javasolják

2021. november 8.

Hírek

A brit természeti helyek védelmére létrehozott jótékonysági szervezet szerint a szarvas- és fajd vadászatra fenntartott birtokok megadóztatása évi több millió tonna szén-dioxid megkötéséhez járulhatna hozzá, és segíthetné az Egyesült Királyságot abban, hogy minél hamarabb elérje a nettó nulla kibocsátás elérését.

Az Egyesült Királyság bekeményít a háztartási gépek túlélésében

2021. július 2.

Hírek

Életbe léptek az Egyesült Királyságban azok az új fogyasztóvédelmi előírások, amelyek kötelezik a mosógépek, tévék, hűtők és hasonló elektronikai eszközök gyártóit, hogy a termékeik alkatrészeit meghatározott ideig hozzáférhetővé tegyék annak érdekében, hogy meg lehessen javítani az eszközöket.

A salfordi parkban receptre írják fel a kertészkedést

2021. május 20.

Hírek

Megnyitotta kapuit a brit Királyi Kertészeti Társaság (RHS) első, városi környezetben kialakított kertje, amelyet Európa „legnagyobb, aktív részvételre épülő kertészeti projektjeként” jellemez a létrehozó brit Királyi Kertészeti Társaság.

Brit denevérekben is találtak koronavírust

2021. április 10.

Hírek

A Covid-19 betegséget okozó vírussal rokon koronavírust találtak kis patkós denevérekben az Egyesült Királyságban, bizonyíték azonban nincs arra, hogy ez az új vírus embert fertőzött volna meg.

Magyarország a széntelenítés útján – beléptünk a PPCA-ba

2021. március 4.

Hírek

Az Egyesült Királyság üdvözli Magyarország csatlakozását a szénenergia kivezetését célzó Powering Past Coal Alliance nemzetközi kezdeményezéshez. A PPCA globális csúcstalálkozója megerősíti a nemzetközi elkötelezettséget a szénenergia fokozatos kivezetésének felgyorsítása mellett a COP26 klímacsúcsra készülve.

Brexit után szabad a méhgyilkolás

2021. január 24.

Hírek

2018-ban az Európai Unió betiltotta a neonikotinoidos rovarirtó-szereket, amik a kihalás szélére sodorták a méheket. Nagy-Britanniában most engedélyt kaptak azok a rovarirtó-szerek, amik a méhek pusztulását okozzák. Egy teáskanál neonikotinoid 1250 millió (!) méh megöléséhez elég.

1882 óta nem volt ilyen: két hétig nem használt szénenergiát Anglia

2019. június 9.

Hírek

Anglia első szénerőművét 1882-ben nyitották meg Londonban. Az ipari forradalom óta először telt el úgy két hét az Egyesült Királyságban, hogy az országban nem használtak fel szénenergiát. Ezzel ebben a hónapban már másodszor dőlt meg a rekord, az előző időszak 8 napig tartott.