Az elefántagyart leváltja a vízilófog

2022. december 21.

Hírek

Mivel egyre nehezebb  már elefántcsonttal kereskedni a szigorú tilalmak miatt, a vadorzók új célpont után néztek. A vadvilágot védő aktivisták szerint elefántagyar helyett egyre inkább vízilófoggal kereskednek, ami azért is gond, mert a vizilovak is kihalástól fenyegetett állatok.

Csökken az afrikai elefántagyar és az orrszarvútülök iránti kereslet

2020. július 13.

Hírek

Csökken az afrikai elefántagyar és az orrszarvútülök iránti kereslet, és ezeknek a termékeknek a feketepiaca is kisebb lett – derült ki az ENSZ Kábítószerellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatalának (UNODC) vadvilági bűnözéssel foglalkozó 2020-as világjelentéséből.

35 elefántot vett Kína Zimbabwétől

2017. január 6.

Hírek

Beismerte a zimbabwei kormány, hogy december 23-án eladott harmincöt elefántot Kínának. A kabinet indoklása szerint kellett a pénz, muszáj volt megválni az állatoktól.

Kína 2017-ben betiltja az elefántcsont piacokat

2017. január 4.

Hírek

Talán már van esély arra, hogy megmeneküljenek az elefántok a kihalástól és végleg megszűnjön az orvvadászat. Évtizedek óta tartó küzdelem után a kínai kormány végre bejelentette, hogy teljesen betiltják az elefántcsont kereskedelmet az egész ország területén.

Égetéssel az elefántokért

2016. november 12.

Hírek

A kenyai elnök utasítására 100 tonna elefántagyarat égettek el nemrég. Ez azonban nem feltétlenül javít a helyzeten. Az volt a cél, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy évente számos elefántot megölnek az orvvadászok az agyaruk miatt. 11 hatalmas kupacba gyűjtötték össze a kb. 6000 elefánttól származó agyarakat. Ez az elégetett mennyiség hétszer akkora volt, mint… Tovább »

Csökken az illegális afrikai elefántvadászat

2016. július 29.

Hírek

A jelek szerint csökken az illegális elefántvadászat mértéke Afrikában, ugyanakkor az orvvadászat továbbra is fenyegetést jelent az értékes agyaruk miatt leölt ormányosokra – derült ki a veszélyeztetett fajok nemzetközi kereskedelmét szabályozó Washingtoni Egyezmény (CITES) titkársága által közzétett adatokból.

Füstté vált elefántcsont

2016. április 30.

Hírek

Hatalmas mennyiségű, a feketepiacon akár 150 millió dollárt is érő elefántcsontot égettek el Kenyában – az orvvadászat ellen tiltakoztak.

Maliban kipusztulhatnak a sivatagi elefántok

2016. január 31.

Hírek

Természetvédők figyelmeztetése szerint három éven belül kipusztulhat a világ utolsó két sivatagielefánt-csordájának egyike Maliban, hacsak a helyi kormány nem tesz többet megóvásukért.