A használók ötöde csalódott az első elektromos autójában

2021. május 18.

Hírek

A Kaliforniai Egyetem friss kutatása szerint a plug-in hibridek és az akkumulátoros elektromos autók vásárlóinak mintegy ötöde fordul el végül a technológiától átmenetileg vagy véglegesen. Ebben pedig kulcsszerepet játszanak a töltéssel járó mindennapi nehézségek.

Jöhetnek az olcsóbb elektromos autók

2019. december 7.

Hírek

Elképesztő ütemben csökken az akkumulátorok ára a világban, ha a trend folytatódik és valóra válnak az előrejelzések, az nagyban hozzájárulhat az elektromos autózás gyors elterjedéséhez.

ALDI és E.ON első elektromosautó-töltőpontjának átadója

2019. május 09.

Helyszín: ALDI áruház parkoló, Nyíregyháza, Törzs u. 2.

Sajtótájékoztatók

123 magyarországi ALDI áruháznál állít üzembe elektromosautó-töltőket az E.ON.  Az első elektromos töltőpontot Nyíregyházán adjuk át a nagyközönségnek, az országos hálózat elindítása alkalmából szervezett ünnepségre az E.ON Hungária Zrt. és az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. ezúton szeretettel meghívja Önöket!

Így is zöldít a Toyota

2019. április 4.

Hírek

A Toyota 24 ezer szabadalmát teszi szabadon felhasználhatóvá, hogy így ösztönözze a rivális autógyártókat a zöld irányra.

Norvégiában száguld az elektromos autózás

2018. január 3.

Hírek

A ma ismertetett statisztikák szerint 2017-ben Norvégiában volt a legmagasabb az újonnan a forgalomba került elektromos és hibrid autók aránya, 52 %. 2016-ban ez az érték még csak 40 % volt, azaz ez volt az első alkalom, hogy a fosszilis üzemanyagokkal hajtott autók piaca 50 százalék alá süllyedt.

Felpörgetik az elektromos töltők telepítését

2017. október 26.

Hírek

Közel 300 elektromosautó-töltő pontot nyit jövő májusig Magyarországon az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft., mely a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) támogatásával dolgozik azon, hogy e-töltés szempontjából átjárhatóvá váljon az ország.

A GM és a ChevronTexaco fúrta meg egy időre az e-autózást

2017. augusztus 29.

Hírek

Ma már hatalmas divat az elektromos autó – elsősorban a Teslának köszönhetően – de úgy látszik, már húsz éve terjedhetnének a villanyautók, ha a detroiti autógyártók és az egyik nagy amerikai olajtársaság, a ChevronTexaco nem próbál meg mindent annak érdekében, hogy elhitesse, a villanyautó komolytalan, mindennapi használatra alkalmatlan eszköz.