Legyél te is Ételmentő!

2020. október 16.

Hírek

Az élelmezési világnapra időzítve, „Legyél te is Ételmentő!” címmel jelent meg magyar fordításban egy nemzetközi felhasználásra szánt, az élelmiszer-pazarlás csökkentéséről gyermekekhez és fiatalokhoz szóló elektronikus kiadványsorozat első kötete, amely az 5-7 éves korosztályt célozza meg.

Csökkenteni kell az élelmiszer-veszteséget és pazarlást

2019. október 15.

Hírek

Világszerte 820 millió ember éhezik, és kétmilliárd fő szenved az alultápláltságtól. Az éhezők számának csökkentéséhez először az élelmiszer-veszteséget és pazarlást kell mérsékelni, amellyel ráadásul a természeti erőforrásokkal való felelős gazdálkodáshoz, valamint a környezeti fenntarthatósághoz is hozzájárulunk.

33. Élelmezési Világnap sajtótájékoztatója

2013. október 16.

Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum

Sajtótájékoztatók

A nem megfelelő táplálkozás világszerte problémákat okoz: minden negyedik 5 évesnél fiatalabb gyermek alultáplált. Vagyis 165 millió gyermek a hiányos táplálkozás miatt soha nem fog teljes testi és szellemi erőnléttel bírni.

Élelmezési Világnap 2012

2012. október 16.

Helyszín: Mezőgazdasági Múzeum, Vajdahunyad Vára

Sajtótájékoztatók

Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) Európai és Közép-Ázsiai Regionális Irodája, a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület tisztelettel meghívja Önt a 32. Élelmezési Világnap alkalmából megrendezett sajtótájékoztatójára, mely a mezőgazdasági szövetkezeteknek az élelmezésbiztonságban betöltött szerepét és a bennük rejlő lehetőségeket veszi nagyító alá.