Újabb csirkebotrány Kínában

2013. január 17.

Hírek

Beteg csirkék húsa került a Kentucky Fried Chicken (KFC) és a McDonald’s gyorséttermi hálózatokba Közép-Kína egyik meghatározó piaci szereplőjétől, a Honan tartományi Doyoo csoporttól. A csirkéket zárt ketrecekben nevelik, napi 24 órás megvilágítással, állandó 36 fokos melegben, hogy a lehető leggyorsabb növekedést érjék el. Ennek következtében sok állat betegszik meg vagy pusztul el idő előtt.

Étel a szemétben – a legnagyobb vétek

2012. augusztus 28.

Hírek

Egy amerikai felmérés szerint az étel pazarlása az, ami miatt a legtöbb amerikainak bűntudata van, legalábbis, ha zöld magatartásáról kérdezik. Tízből négyüket rosszul érinti, ha ételt kell kidobniuk. Ennek ellenére az Egyesült Államokban megvásárolt étel 40 százaléka szemétbe kerül.

Élelmiszer pazarló jenkik

2012. augusztus 27.

Hírek

Az Egyesült Államokban megvásárolt étel 40 százaléka szemétbe kerül: az amerikaiak havonta fejenként mintegy 9 kilogramm élelmiszert dobnak ki – derül ki a Nemzeti Erőforrás-védelmi Tanács friss jelentéséből.

Esélyt az ételnek!

2012. március 2.

Hírek

Három hónapos kampányt indít a Magyar Élelmiszerbank Egyesület a lakossági élelmiszer-hulladék csökkentéséért. Magyarországon évente mintegy 1,8 millió tonna élelmiszer-hulladék keletkezik. Ebből 400 ezer tonnát tesz ki a lakossági. Ez utóbbi értéke – kilogrammonként átlagosan 500 forinttal számolva – mintegy 200 milliárd forint.

Elindult a biogáz-erőmű próbaüzeme

2011. július 12.

Hírek

Utolsó fázisába lépett a szarvasi biogázüzem építkezése: a Magyarország legkorszerűbb mezőgazdasági és élelmiszeripari hulladékokat újrafelhasználó erőművét építő Aufwind már az utolsó simításokat végzi, valamint megkezdte a próbaüzemet, hogy ősszel átadhassa az ország legnagyobb teljesítményű biogázüzemét.