Ha India veszít, akkor az egész bolygó jövője veszélyben van

2021. május 3.

Hírek

Háztetőkről indult, aztán előbb sztrájk lett belőle 250 millió fővel, majd november óta tartó blokád a Delhibe vezető autópályákon. A példátlan egységbe tömörülő indiai gazdamozgalom a végletekig elmegy annak érdekében, hogy az agrárpiacot liberalizáló törvények visszavonását elérjék.

Gúzsba kötve

Kiadványok

Hogyan gátolják a kereskedelmi és befektetési egyezmények az előrelépést az agroökológia és az élelmiszer-önrendelkezés terén?

Olaszország beint az EU-Kanada kereskedelmi egyezménynek

2018. június 14.

Hírek

Olaszország nem fogja ratifikálni az Európai Unió és Kanada közötti szabadkereskedelmi egyezményt (CETA), mert az nem biztosít megfelelő védelmet az különleges olasz élelmiszereknek – jelentette ki Gian Marco Centinaio, az új mezőgazdasági miniszter. A Magyar Természetvédők Szövetsége szerint Magyarországnak is nemet kellene mondania a CETA-ra!

Élhető vidéket, jóllakott várost!

2017. május 15.

Hírek

Magyarországon az elmúlt 10 évben egyre több – alulról származó – kezdeményezés született, amelyek a helyi és regionális élelmiszer-önrendelkezést segítik elő: közösség által támogatott mezőgazdasági rendszerek, közösségi kertek, iskolai oktató veteményesek, termelői piacok, helyi termékeket forgalmazó boltok és éttermek, stb.

Városi Kertészek – ingyenes képzés elsősorban fiatal városlakóknak

2014. szeptember 04. - 2014. október 03.

Helyszín: országos

Programok

Városi Kertészek: program az AGRO.bio, az AGRYA és partnereik gondozásában A mezőgazdasági mikrobiológiai termékeket forgalmazó AGRO.bio Hungary Kft., az AGRYA Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége és partnereik ma útjára indították Városi Kertészek programjukat, amelyet a nem mezőgazdász, elsősorban fiatal városlakók számára hoztak létre. Az elméleti és gyakorlati képzéseket tartalmazó programba akár 7 m2 földterülettel rendelkezők is… Tovább »

Miért éhezel? Ehetnél jót is!

2014. augusztus 6.

Hírek

Táplálkozásunk az ipari méretű élelmiszer-termelés következtében jobban megváltozott az utolsó 150 évben, mint azelőtt két évezred alatt. Többségünk szinte csak átalakított, feldolgozott, finomított, nagy ökolábnyomú élelmiszert fogyaszt. Hova vezet mindez? – erre kereste a választ a Föld Napja Alapítvány.

Jogi ismeretek átadása a közösségi mezőgazdálkodásról

2013. október 18.

Helyszín: Selyemgombolyító, Budapest, Miklós tér 1.

Sajtótájékoztatók

A Tudatos Vásárlók Egyesülete meghívja a sajtó képviselőit a „Jogi ismeretek átadása a közösségi mezőgazdálkodásról” című rendezvényére, ahol szó esik majd a közösségi mezőgazdálkodás elméleti hátteréről és működtetésének jogi vonatkozásairól, a közvetlen kereskedelem szabályozásáról, valamint az ökológiai gazdálkodás minősítésének kérdéseiről.

Kisléptékű Termék-előállítók és Szolgáltatók Országos Érdekképviseleti Szövetsége alakuló ülése

2013. október 20.

Helyszín: Debrecen, Nagymihálykert 57/b

Sajtótájékoztatók

A „Fenntartható helyi gazdasági kezdeményezések érdekképviseletének megteremtése és piaci életképességük vizsgálata” projekt (Svájci–Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával, Svájci-Magyar Civil és Ösztöndíj Alapok pályázat támogatásával megvalósuló program) keretén belül a SZÖVET felvállalta az országos érdekképviseleti szövetség megszervezését, annak bejegyzéséig.

33. Élelmezési Világnap sajtótájékoztatója

2013. október 16.

Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum

Sajtótájékoztatók

A nem megfelelő táplálkozás világszerte problémákat okoz: minden negyedik 5 évesnél fiatalabb gyermek alultáplált. Vagyis 165 millió gyermek a hiányos táplálkozás miatt soha nem fog teljes testi és szellemi erőnléttel bírni.