Húsmaffiácska 200 lófejjel

2015. július 18.

Hírek

Az egyik óbudai piacon üzemelt az a két húsbolt, amelyben lóhúst és selejtes marhahúst adtak el minőségi marhahúsként – értesült a hvg.hu. Az ügy vádlottjai után 40 köbméter állati csont és 200 lófej maradt egy szarvasi tanyán.

Párizsi – a magyar élelmiszeripar dizájnerdrogja

2015. július 17.

Hírek

A húsipar ma már egyre inkább a hús kreatív helyettesítéséről szól, laboratóriumi pepecselésről, mérnöki munkáról. Mindezt elősegíti az élelmiszer-ipari szabályozás, az adópolitika, az iparági beruházások évtizedes elmaradása – és azok a fogyasztói igények, amelyek egyszerre trükkök nélkül nem teljesülhetnének. Cserében viszont rágjuk az ízfokozott, húspépes szóját.

Brutális körülmények a piacra szállító állattelepen

2015. június 11.

Hírek

Egy Békés megyei állattartó telepen megrázó kép fogadta a szakembereket. A telep több pontján elhullott, legyekkel belepett újszülött malac és bárány tetemek hevertek, a sertéseket elhullott baromfikkal és vágóhídi hulladékkal etették, a trágyadombon felfújódott sertéstetem oszladozott. És innen ment a boltokba a baromfi.

Húsvéti jótanácsok

2015. április 2.

Hírek

Mivel fessük a tojást? Mi a különbség a sonka, és a sonkának látszó pácolt tárgy között? Mik a konyhai higiénia alapszabályai? Miért kell alaposan megfontolni a nyúlvásárlást? Íme a válaszok.

Veszélyes vegyszerek a paprikában

2015. március 31.

Helyszín: 1045 Budapest, Nap utca 16

Sajtótájékoztatók

A Greenpeace Magyarország szeretettel meghívja Önt a  Veszélyes vegyszerek a paprikában című sajtóeseményére,

Lópizza és lasagna? Csak jelölt legyen

2015. február 11.

Hírek

A friss marhahúshoz hasonlóan a feldolgozott élelmiszerek csomagolásán is fel kell majd tüntetni a felhasznált hús származási helyét, ha az Európai Bizottság elfogadja az Európai Parlament javaslatát.

Prezi zöld kerekasztal: Ennél jobbat?

2015. január 27.

Helyszín: Budapest, Nagymező utca 54-56.

Sajtótájékoztatók

Minden hónapban professzorokat és szakértőket kérünk fel, hogy előadásaikban mutassák be az adott havi témakört, és adjanak gyakorlati tanácsot a problémák megoldására. A jegybevételekből származó adózott eredményünk 80%-át nemzetközi és hazai jótékonysági szervezeteknek adományozzuk.

II. Food & Agriculture – Ennél jobbat?

2015. január 27.

Helyszín: Budapest, Nagymező utca 54-56.

Programok

Minden hónapban professzorokat és szakértőket kérünk fel, hogy előadásaikban mutassák be az adott havi témakört, és adjanak gyakorlati tanácsot a problémák megoldására. A jegybevételekből származó adózott eredményünk 80%-át nemzetközi és hazai jótékonysági szervezeteknek adományozzuk. 2015 folyamán többek között a következő havi tematikát szeretnénk megvalósítani: élelmiszer és mezőgazdaság, biodiverzitás és megőrzés, energia, zöld építészet, városok és… Tovább »

NÉBIH reality movie: csirkelábas patkánytetem

2015. január 12.

Hírek

Koszos, omladozó, elhanyagolt épület; hegyekben álló vágóhídi hulladék; patkánytetem – többek közt ez a látvány fogadta a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatóságának szakembereit, amikor rajtaütöttek egy illegális állati hulladék feldolgozó üzemen.

Fogyasztása ellenjavallt

Kiadványok

Hogyan betegít meg az ipar egészséges táplálékokkal?  Hans Ulrich Grimm ismét egy izgalmas és szinte mindenkit érintő témát dolgoz fel: egészségesek-e az egészségesként hirdetett élelmiszerek?