Nem a reklám teszi a gyümölcsjoghurtot

2017. április 2.

Hírek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 41 gyümölcsös és gyümölcs ízű joghurtot vizsgált termékcímkén olvasható információk alapján. Kiemelt figyelmet fordítottak a gyerekeknek szóló termékekre. Sok cukor és potenciális allergizáló összetevő van a gyümölcsjoghurtokban.

Fejlődő vidék az urbanizáció révén

2017. március 31.

Hírek

A városiasodás fenntartható kezelése új kihívások és lehetőségek tárházát nyitja meg előttünk az élelmezési és mezőgazdasági rendszerek újrahangolásához, melyek a városi és vidéki életterek előnyére válhatnak. Ezt mondja ki egy új elemzés, melyet a Nemzetközi Élelmezéspolitikai Kutatóintézet (IFPRI) és az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) közösen jegyez.

Blöff és csúsztatás a kormány élelmiszerbotránya

2017. március 30.

Hírek

Íme a “nemzeti félremagyarázat rendszere” legújabb parasztvakítása. A szomszéd gumimacija mindig zöldebb. Semmilyen élelmiszerbiztonsági kockázatot nem tárt fel az az összehasonlító vizsgálat, amelyben 96 Magyarországon, illetve Ausztriában és Olaszországban forgalmazott, azonos vagy hasonló márkanevű multinacionális élelmiszerterméket ellenőrzött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Évi 200 ezer akut halált okoznak a növényvédő szerek

2017. március 27.

Hírek

Az egyre gyakrabban hangoztatott tézis, miszerint a növényvédő szerek nélkülözhetetlenek a gyorsan növekvő népesség élelmezéséhez – csupán egy mítosz, állítják az ENSZ élelmiszer és környezetszennyezés szakértői.

Együttműködési megállapodást köt a NÉBIH és a Vám, Jövedéki és Adóügyi Szolgáltatók Szövetsége

2017. március 14.

Helyszín: Budapest, Kis Rókus utca 15/A

Sajtótájékoztatók

Tisztelt Újságíró! Tisztelt Szerkesztőség! A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) országos illetékességű élelmiszerlánc-felügyeleti szervként folyamatosan ellenőrzi az élelmiszerlánc-biztonsági szabályok betartását, fellép az élelmiszerhamisítások és a feketegazdaság ellen

Lézeres hulladékcsökkentés gyümölcsfronton

2017. február 17.

Hírek

Csomagolás és címkézés helyett lézerrel égeti rá a termék nevét, származási helyét és kódszámát az organikus gyümölcsökre és zöldségekre egy svéd élelmiszeráruház-lánc – így csökkentve a csomagolóanyagok és címkék mennyiségét.

Gellért-hegynyi esőerdőt menthet meg, ha jó helyen eszik

2017. január 31.

Hírek

A Felelős Gasztrohősök biztosak benne, hogy a környezetvédelemhez is a gyomron át vezet az út. Az éppen öt éve elindult kezdeményezés szerint ha jókat eszünk, azt nem csak az egészségünk, de a jövő generációi is meghálálják majd. Azok a vendéglátóhelyek pedig, amelyek a mostani trendeket időben felismerik, hosszú távra biztosíthatják, hogy foglaltak legyenek az asztalaik.

Egyszerűen finom A teljes értékű konyha

2017. január 17.

Helyszín: Budapest VI. Vörösmarty u. 47/a

Sajtótájékoztatók

A MÚOSZ Turisztikai és Gasztronómiai, valamint Életmód és Egészségügyi Szakosztályai szeretettel meghívják a kollégákat 2017. január 17-én déli 12 órától dr. Benda Judit  "  Egyszerűen finom   A teljes értékű konyha  " című szakácskönyvének kóstolóval egybekötött bemutatójára.

Élelmiszer-rendőrség lesz a Nébih

2016. december 30.

Hírek

Élelmiszer-rendőrséggé alakulhat jövőre a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), hogy eredményesebben léphessen fel a tisztességtelen piaci szereplők ellen – írta a Magyar Idők.

Az év végi virslimustrán az Aldi és a Pick a dobogós

2016. december 27.

Hírek

2016 utolsó tesztjén a szilveszterhez kapcsolódva 21 előrecsomagolt sertésvirslit ellenőrzött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A laborvizsgálatokon minden termék megfelelt, de bőven akadt jelölési hiba, az érzékszervi vizsgálatokon pedig egy virslinél merült fel kifogás.