Tiszta para

2019. december 22.

Hírek

Sosem gondoltam, hogy a parafadugó kérdéskör valaha is érdekes lehet számomra, különösen nem bármiféle ökológiai, fenntarthatósági összefüggésben. Ráadásul mindig próbálom magamról letisztítani az olyan kis marginális jelentőségű környezetvédelmi bűvészmutatványok hatását, mint amilyen pl. a szívószálak betiltása, és a többi. Mi dolgom lenne hát a parafával, ami ráadásul természetes alapanyag?! A gondolataimat két számadat mégiscsak felborzolta:… Tovább »

Kóla vagy darálthús?

2019. január 31.

Hírek

Átfogó kutatást végzett a NÉBIH általános iskolások körében az élelmiszer-biztonságról. A gyerekek tudatosságán még van mit csiszolni, ami azért nagyon fontos, mert ez a korosztály a legfogékonyabb a helyes szokások elsajátítására. A megfelelő szemléletformáláshoz a szakértők a pedagógusok bevonását is javasolják.

Lézeres hulladékcsökkentés gyümölcsfronton

2017. február 17.

Hírek

Csomagolás és címkézés helyett lézerrel égeti rá a termék nevét, származási helyét és kódszámát az organikus gyümölcsökre és zöldségekre egy svéd élelmiszeráruház-lánc – így csökkentve a csomagolóanyagok és címkék mennyiségét.