Sejti mennyi élelmiszert pazarol? Most grammra pontosan megtudhatja!

2019. október 23.

Hírek

Önkéntesek jelentkezését várja a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), hogy kiderüljön, változott-e a magyar háztartásokban az élelmiszerpazarlás mértéke. Az idén novemberben zajló felmérés elsődleges célja a 2016-os adatok frissítése.

A megmenthető élelmiszer #reducefoodwaste

2019. szeptember 11. - 2019. szeptember 11.

Helyszín: Budapest, Hotel Benczúr

Programok

A STREFOWA (Strategies to Reduce and Manage Food Waste – Stratégiák az élelmiszerhulladék csökkentésére és kezelésére Közép-Európában) nemzetközi program a legjobb megoldásokat keresi az élelmiszerhulladék keletkezésének megelőzésére és visszaszorítására, valamint a hulladék kezelésének legjobb módjaira. A kezdeményezés három éve indult útjára az Európai Unió támogatásával. A STREFOWA projekt fő célja az élelmiszer- és élelmiszerhulladék-menedzsment fejlesztése… Tovább »

Vegyél számba! – a csúnya zöldség is lehet finom

2019. július 5.

Hírek

Tudta, hogy évente mintegy 6 kg zöldséget és gyümölcsöt dobunk ki fejenként, sokszor csupán esztétikai okokból? Ezen a felesleges pazarláson szeretne csökkenteni a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) napokban indult új, szemléletformáló kampánya, a „Vegyél számba!”.

Cseh ételpazarlási harc

2019. január 3.

Hírek

A cseh alkotmánybíróság helyben hagyta azt a törvénymódosítást, amely a nagyobb élelmiszerüzletek számára kötelezővé teszi, hogy az el nem adott, hibás, de fogyasztható termékeket ingyen adják át a segélyszervezeteknek.

Egyedi módszer az élelmiszer hulladék eltüntetésére

2018. december 23.

Hírek

Gusztusosnak nehezen nevezhető, azonban nagyon is környezetbarát és hatékony az a módszer, amivel Santung tartományban szabadulnak meg az emberi fogyasztásra alkalmatlanná vált élelmiszerektől.

Élelmiszerhulladékaink felét elkerülhetnénk

2018. október 14.

Hírek

Egy átlagos magyar fogyasztó évente 33 kg élelmiszert dob ki csak azért, mert a nem megfelelő tárolás miatt megromlott, vagy csak mert feleslegesen vásárolta meg – derült ki a Noguchi Porter Novelli összeállításából. Ha pazarlást sikerülne kiküszöbölni, egy négytagú család évente akár 50 ezer forintot is megspórolhatna.

Túlvásárol és pazarol a magyar

2017. december 19.

Hírek

Elképesztő mennyiség: 1,8 millió tonna ételhulladék keletkezik évente Magyarországon, miközben tízezrek számára napi szintű problémát jelent az étkezés megoldása. Mindez nem csak országunkban, hanem világszerte is komoly – például az EU-ban is gigászi a pazarlás: 88 millió tonna élelmiszer kerül kidobásra évente.