Változást akar az EU az elemek és akkumulátorok forgalmazásában

2020. december 11.

Hírek

Az Európai Bizottság tegnap az elemekre és akkumulátorokra vonatkozó uniós jogi keret korszerűsítését javasolta, amely magában foglalja az ezek minőségével és forgalmazásával kapcsolatos kötelező érvényű követelések bevezetését.

Íme a világ első biológiailag lebomló autója

2017. május 7.

Hírek

Ha belegondolunk elsőre nem is biztos, hogy olyan jól hangzik egy lebomló autó, de a mai világban a fenntarthatóság az egyik legfontosabb varázsige, ez a jármű pedig tökéletesen megfelel ennek az elvárásnak. Nem hinné, hogy miből készül.

Életciklus és környezetterhelés

2017. január 20.

Hírek

A levegőszennyezés nagy részét az utakon közlekedő gépkocsik okozzák. Ez azonban csupán a környezetterhelés egyik része. A környezetterhelés másik része olyankor keletkezik, amikor a járművel még el sem kezdtünk közlekedni, és akkor, amikor az autónk végleg tönkremegy, és befejezi a pályafutását. Hasonló mondható el számos más műszaki berendezésről, ha elvégezzük az életciklus elemzést.

XI. Életciklus-elemzési konferencia november 22-23.

2016. november 22.

Helyszín: Bp. VIII. ker, Tavaszmező u 17

Sajtótájékoztatók

Az LCA Center – Magyar Életciklus-elemzők Szakmai Egyesülete és az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara meghívja Önt az “ÉLETCIKLUS SZEMLÉLET A KÖRFORGÁSOS GAZDASÁGBAN” címmel megrendezésre kerülő XI. Életciklus-elemzési (LCA) szakmai rendezvényre.

VIII életciklus elemzési szakmai konferencia

2013. december 05.

Helyszín: Budapest, Tavaszmező utca 17.

Sajtótájékoztatók

Ez év decemberében VIII. alkalommal kerül megrendezésre a magyar életciklus elemzők egyesületének (LCA Center) szakmai konferenciája. 2013. december 5-ei esemény helyszíne az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki karának tanácsterme.

Íme a denevérek titka

2013. augusztus 22.

Hírek

Minél nagyobb testű egy emlős, annál tovább él. A denevér a kivétel szabály alól: egyik fajuk néhány grammos súlya ellenére több mint negyven évet él. Génjeinek elemzésével tárta fel a faj titkait egy nemzetközi kutatócsoport.

VII. Életciklus- elemzési szakmai konferencia

2012. március 13.

Helyszín: Miskolc, City Hotel

Programok

Az LCA CENTER Egyesület, és a NORRIA meghívja Önt a VII. ÉLETCIKLUS-ELEMZÉSI (LCA) SZAKMAI KONFERENCIÁRA Az ingyenes rendezvény 2012. március 13-án Miskolcon a City Hotelben lesz. PROGRAM 9:30 – 10:00 Regisztráció 10:00 – 10:10 Megnyitó Dr. Nyiry Attila – NORRIA, ügyvezető igazgató István Zsolt – LCA Center Egyesület, elnök 10:10 – 10:30 Regionális fenntarthatóság elemzése… Tovább »