Életigenlő gazdaságra van szükség

2020. március 21.

Hírek

Életellenes globális gazdaságot hoztunk létre, most lenne esély ennek megváltoztatására. A koronavírussal kapcsolatban szinte csak bizonytalanságot látunk, két dolgot azonban biztosan állíthatunk. Egyrészt a vírus terjedése nem lenne ilyen veszélyes és gyors, ha a nem lenne a gazdaság és az élet ennyire globalizált, másrészt a gazdasági hatásai sem lennének ilyen pusztítóak egy helyi erőforrásokra épülő… Tovább »

A magyar az EU második legszegényebb népe

2018. december 14.

Hírek

A fideszes Magyarország jobban teljesít – stadionokban, földprivatizációban, közvilágításban, és egyéb mutyikban. Az Eurostat összehasonlította az életszínvonalat, már Románia is lehagy minket. Így elég távolinak tűnik, hogy beteljesüljön Orbán Viktor álma. Spanyolországban 300 ezer forint lesz a minimálbér.

A háztartások életszínvonala 2016 című kiadvány ismertető sajtóbeszélgetése

2017. december 01.

Helyszín: Budapest, Keleti Károly utca 5-7.

Sajtótájékoztatók

A kiadvány átfogó képet nyújt a magyarországi háztartások életszínvonaláról és életkörülményeiről: az első része a főbb jövedelemtípusokat, a jövedelem eloszlásának változását, valamint a különböző társadalmi csoportok jövedelmi helyzetét mutatja be; a második fejezet a szegénységgel és a társadalmi kirekesztődéssel foglalkozik; a harmadik pedig a fogyasztás színvonalát és szerkezetét írja le.

Háztartások életszínvonala 2015

2016. december 01.

Helyszín: 1024 Budapest, Keleti Károly utca 5-7.

Sajtótájékoztatók

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) tisztelettel meghívja a „Háztartások életszínvonala, 2015” című kiadványának bemutatása kapcsán rendezett sajtóbeszélgetésére.