Jó éve volt a békáknak az újjáélesztett Fejetéki-mocsárban

2015. augusztus 25.

Hírek

Hatásosnak bizonyult a vízvisszatartásra épített föld alatti résfal, amellyel a Kiskunhalas melletti Fejetéki-mocsarat szeretnék megmenteni a Kiskunsági Nemzeti Park szakemberei. A mocsárban a legmelegebb augusztusi napokon is volt víz, pedig az elmúlt években nyár végére már rendre kiszáradt.

Őshonos halfajok tértek vissza a Duna-Dráva Nemzeti Parkba

2015. május 29.

Hírek

Komplex természetvédelmi beruházásokat hajtott végre a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kilenc NATURA2000, és 4 országos jelentőségű védett természeti területen. A 212 milliós uniós pályázat révén tucatnyi védett növény és állatfaj élettere nőtt meg.

Élőhelyrekonstrukciók a Duna-Dráva Nemzeti Parkban

2015. május 28.

Helyszín: Barcs-Drávaszentes

Sajtótájékoztatók

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság tisztelettel meghívja Önöket az „Élőhelyrekonstrukciók a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság működési területén” című projekt zárórendezvényére.

Rizstermesztés helyett túzokdürgés

2015. május 14.

Hírek

Jópár hektárral nőtt a túzokok dürgőterülete a Kiskunságban. A fokozottan védett madarak máris birtokba vették az elegyengetett területet a Soltszentimre határában található Sáros-réten, ahol szeptember és február között felszámolták az egykori rizstermesztés nyomait.

Mesterséges félsziget a lápi pócnak

2015. március 8.

Hírek

Az „ezer sziget országát” érintő káros természeti és emberi beavatkozások következtében kialakult kedvezőtlen folyamatok megállítása érdekében 6,3 milliárdos rehabilitációt végez a Szigetközben a vízügyi igazgatóság.

Erdőrehabilitáció a Hortobágyi Nemzeti Parkban

2014. december 26.

Hírek

Közbeszerzési pályázaton nyerve, a Hortobágyi Nemzeti Park 62 millió forint összegű megbízása alapján összesen 105 hektáron végez erdőápolási munkákat a Jánosik és Társai Kft. külterület gondozó ágazata.

Újjáéled a honvédségi homokpuszta

2014. november 13.

Hírek

Réti fülesbagoly költözött a kisalföldi homokpuszta rehabilitációs területére, ahol a világon először azonosították egy ritka pókfaj nőstény tagját. Folytatódik az egykori honvédségi lő- és gyakorlóterületek természetvédelmi célú helyreállítása.

Feléled a Fejetéki-mocsár

2014. október 9.

Hírek

Föld alatti fallal fogják visszatartani a felszín alatt elszivárgó vizet a Kiskunhalas melletti Fejetéki-mocsárban. A Duna-Tisza köze tőzeges mocsarainak egyik utolsó hírmondóját csaknem 100 millió forintos beruházással, európai uniós forrás segítségével próbálják megmenteni a Kiskunsági Nemzeti Park szakemberei.

Életre kel a Fejetéki-mocsár

2014. szeptember 13.

Hírek

A Duna-Tisza köze tőzeges mocsarainak egyik utolsó “hírmondóját” próbálja megmenteni Kiskunhalas mellett mintegy 100 millió forintos beruházással a Kiskunsági Nemzeti Park.