Az AM Ágazati Értéktárába került az ELTE Füvészkert

2022. január 20.

Hírek

Az Agrárminisztérium Ágazati Értéktár Bizottság (a továbbiakban: Bizottság) 2022. január 3-án megtárgyalta a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete által felterjesztett „Füvészkert ELTE” ágazati értéktárba történő felvételéhez című előterjesztést, amely vonatkozásában az alábbi döntést hozta.

Akinek generációk köszönhetik a növényismeretet – In memoriam Simon Tibor

2020. november 27.

Hírek

Generációk forgatták, és nőttek fel a Kis növényhatározón, valamint a Növényismeret c. középiskolások számára írott kézikönyvön. A biológusgenerációk legtöbbet forgatott kötete még ma is minden bizonnyal az általa írt „A magyarországi edényes flóra határozója. 94 éves korában 2020 november 26-án elhunyt a felejthetetlen pedagógus, botanikus és Ember – Simon Tibor.

Zöldfolyosóval kötné össze Józsefváros parkjait a Füvészkert

2020. június 23.

Hírek

Szerencsések a józsefvárosiak, hiszen nincs még egy pesti kerület, ahol ennyi egybefüggő zöldterület lenne, mint náluk. A Füvészkert igazgatója, Dr. Orlóci László szerint ezt ki kellene használnunk, és olyan zöldfolyosókat létesíteni a nagyobb parkok közé, ahol gyalogosan vagy biciklivel biztonságosan és kellemesen átszelhető lenne a kerület külső része.

Látogatói emlékeket vár a jövőre 250 éves Füvészkert

2020. március 31.

Hírek

Látogatói legszebb emlékeit gyűjtené csokorba a jövőre 250 éves ELTE Füvészkert. A jubileumi emlékévre pályázatot írtak ki, amelyben azt kérik, hogy akik már jártak náluk, osszák meg a botanikus kerthez köthető legszebb fotóikat, történeteiket.

V. Füge Nap

2019. szeptember 20.

Helyszín: ELTE Füvészkert 1083 Budapest, Illés u. 25.

Sajtótájékoztatók

A Horvát Köztársaság budapesti Nagykövetsége és a Budapest VII. Kerület Erzsébetvárosi Horvát Önkormányzat az ELTE Füvészkerttel együttműködve tisztelettel meghívja Önt az V. Füge Napra

Nemecsek és a tündérrózsák – tanévkezdés a Füvészkertben

2019. augusztus 29.

Hírek

Paradicsom, orchidea, és kaktusz nappal indul az őszi szezon a Füvészkertben, ahol csaknem minden látogató rákérdez a Pál utcai fiúk történetének helyszíneire, – hol bujkáltak a fiúk, merre járhatott Boka és Geréb? Két hete azonban már akár szelfit is készíthetnek Nemecsek Ernővel, akinek emlékszobra olyan helyen áll, melynél egészen biztosan garantált, hogy mindig lesz körülötte… Tovább »

Az Andok kaktuszai az őszi kaktuszkiállításon

2018. szeptember 07. - 2018. szeptember 09.

Helyszín: ELTE Füvészkert

Programok

Az Andok völgyeit benépesítő, ritkán látható oszlop- és gömbkaktuszok számos fajtája is megtekinthető lesz a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesületének őszi kiállításán szeptember 7. és 9. között az ELTE Füvészkertben. A szervezők közleménye szerint az Andok hegycsúcsai és völgyei adnak otthont többek közt az egzotikus külsejű oszlopkaktuszoknak, amelyek a bennszülöttek számára élelmet, vizet és építőanyagot is… Tovább »

Országos Kaktuszkiállítás és Vásár a Füvészkertben (2018 tavasz)

2018. május 18. - 2018. május 20.

Helyszín: ELTE Füvészkert

Programok

Országos Kaktuszkiállítás és Vásár a Füvészkertben a  Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete és Egyetemi Bonsai Club szervezésében. ELTE Füvészkert, Budapest 1083 Illés utca – Korányi S. u. sarok. Részletes programok az esemény FB oldalán >>>  

Kitaibel-megemlékezés

2017. június 28.

Helyszín: ELTE Füvészkert

Sajtótájékoztatók

Az ELTE Füvészkert egykori igazgatója, a neves polihisztor, Kitaibel Pál emléke előtt adózva előadásokkal egybekötött megemlékezést és kiállítást tartanak születésének 260. és halálának 200. évfordulója alkalmából a füvészkertben.