A Mol extraprofitját védi a magyar állam Brüsszelben

2022. május 8.

Hírek

Hamis érvekre hivatkozva vétózná meg a kormány az uniós orosz energiaembargót, csak hogy a Mol nyereségét ne veszélyeztesse semmi, amit az olcsó orosz olajon zsebel be – véli a Greenpeace Magyarország. A Mol-csoport első negyedéves pénzügyi jelentéséből kiderül, hogy 38 %-kal növekedett a profitja (271 milliárd forintra) 2021 első három hónapjához képest. A magyar kormány… Tovább »

Az embargó élelmiszer önellátóvá tette Oroszországot

2016. augusztus 29.

Hírek

Nehéz lesz visszatérni az orosz piacra az embargó esetleges feloldása után is, mivel az orosz agrártárca összesítése szerint a legfontosabb ágazatokban egyaránt jelentősen nőtt az ország önellátási képessége. Utóbbi további növelése érdekében még 2017-ben is fenntartanák a tilalmat.

Összeomlottak az uniós agrárárak

2014. szeptember 4.

Hírek

Részben már be is igazolódott a nyugati agrártermelők azon félelme, hogy telítődhetnek a piacok, miután Oroszország betiltotta az ellene szankciókat elrendelő országok mezőgazdasági termékeinek importját. Egy hónap után az orosz embargó keményen sújtja a tejpiacot, zavarokat okoz a gyümölcs- és zöldségpiacon, de a hús- és haltermékek terén egyenlőre nincs jelentős hatása.