A Kúriához fordul a Levegő Munkacsoport a budapesti levegőminőségi terv miatt

2020. július 27.

Hírek

A Levegő Munkacsoport 2018-ban keresetet nyújtott be a bírósághoz, mert a zöldhatóság Budapestre és környékére készített levegőminőségi terve a jelenlegi formájában nem alkalmas a légszennyezettség érdemi csökkentésére. A Fővárosi Törvényszék ítéletében úgy értelmezte, hogy az ilyen terveket nem lehet bíróság előtt eredményesen megtámadni, ezért a civil szervezet a Kúriához fordult felülvizsgálatért.

Kéne már végre valamit csinálni a budapesti légszennyezéssel

2018. május 17.

Hírek

A Levegő Munkacsoport, a Környezeti Menedzsment és Jog Egyesület (EMLA) és a ClientEarth (Ügyfél a Föld) nevű nemzetközi környezetjogi szervezet kéri az illetékes magyar hatóságot, hogy soron kívül vizsgálja felül Budapest és környéke levegőminőségi tervét, mivel a fővárosi légszennyezettség átlépte a jogszabályi határértéket, és a jelenlegi terv alkalmatlan a helyzet javítására.

Jogi segítség környezeti ügyekben

2017. április 2.

Hírek

Mit tehetnek a magánszemélyek, és a civil szervezetek, ha környezetvédelmi problémákkal szembesülnek, és a jogi utat szeretnék választani? Ebben segít az EMLA, mely ingyenes jogi és gyakorlati útmutatója, és iratmintái itt ingyenesen letölthetőek.

Ingyenes zöldjogi segítség büdös ügyekben

2017. március 12.

Hírek

A Környezeti Management és Jog Egyesület ingyenes jogi segítséget nyújt a települési lakókörnyezet levegőminőségének védelmében. Vitathatatlan, hogy a jó minőségű levegő az egészséges környezet alapeleme. Ez azonban nem minden esetben érvényesül maradéktalanul, és ahol nem, ott az érintett lakosság többféle eszközt is igénybe vesz a környezetállapot helyreállítása végett.

EMLA: a magyar energia stratégiák és tervek koherenciája

2015. november 23.

Helyszín: Budapest VII. kerület, Baross tér

Sajtótájékoztatók

Ajánlom figyelmükbe november 23-án tartandó műhelymegbeszélésünket, melynek témája: A magyar energia stratégiák és tervek koherenciájáról készült EMLA anyag megvitatása

5 évvel a vörösiszap-katasztrófa után nincs független zöldhatóság

2015. október 4.

Hírek

A kolontári vörösiszap-katasztrófa után 5 évvel még mindig nincsen érvényben olyan jogszabály, amely valóban biztosítani tudná, hogy a szennyező fizessen. Emellett a hatóságok munkája sem megfelelő, amire ékes bizonyíték az egykori Budapesti Vegyiművek területének kaotikus állapota a főváros belsejében. A Greenpeace és az EMLA szerint ezért új, a valós környezeti felelősséget garantáló jogszabályokra és független,… Tovább »

Fideszes rablógazdaság a nemzeti parkokban is!

2015. április 13.

Hírek

Nem először érezzük az Orbán kormány egyes gaztettei kapcsán, hogy nem, hát ennél már nincs lejjebb, ennél nagyobb disznóságot képtelenség egyáltalán kitalálni. A Quaestor-botrány árnyékában mégis itt egy újabb intézkedés, egy, a földvagyonról szóló törvényjavaslat mögé bújtatott merénylet, ami katasztrofális és visszavonhatatlan károkat tud okozni minden egyes magyar embernek.

Kiüresedett az atom kerekasztal

2014. február 22.

Hírek

Az MVM és a kormány továbbra sem közöl részletes adatokat a paksi bővítéssel kapcsolatban, ezért az Energiaklub, az EMLA és a Greenpeace felfüggesztette részvételüket az atomenergia kérdéseivel foglalkozó nemzeti kerekasztalban.

Információhoz való hozzáférés és részvétel a helyi környezeti ügyekben

2012. szeptember 18.

Helyszín: Budapest, Ifjúság útja 1-3

Programok

A Környezeti Management és Jog Egyesület (EMLA) ez év során valósítja meg az „Információhoz való hozzáférés és részvétel a helyi (települési) környezeti ügyekben” című projektjét a Vidékfejlesztési Minisztérium 2011 évi „Zöld Forrás” pályázati programjának támogatásával. Projektünk megvalósítása a vége felé közeledik, tisztelettel meghívjuk Önöket a projekt záró-eseményére, 2012. szeptember 18-án tartandó egynapos képzésünkre, amely környezetvédelmi… Tovább »