Paks hazugságfelhős atomillúziójától a rezsicsökkentés antizöld blöffjéig

2021. november 5.

Hírek

Az Orbán rezsim tudatosan elkövetett nagyon komoly kormányzati hibája a forint megtartása, az euró bevezetésének elsimlizése. Emiatt is ilyen brutálisak az üzemanyag árak. A jelenlegi hazai négyosztatú energiarendszer soha nem lesz harmonikus. Növekvő energiaszegénység, és a környezetvédelem ellen ható recsicsökkentés.

Rosszul indult a lengyel energetikai átalakulás

2021. január 24.

Hírek

Lengyelország az utolsó olyan ország az Európai Unióban, amely szembeszáll a 2050-ig meghirdetett szén-dioxid-semlegesség célkitűzésével, és továbbra is erősen függ a széntől, amely a villamosenergia-szükségletének több mint 80%-át biztosítja.

A magyar energiaipart lenyelte a kleptokrácia

2018. május 2.

Hírek

Magyarország a legsúlyosabb eset abban az európai tanulmányban, amely az energiaszektor és a politika összefonódásait vizsgálja. Az EP zöld frakciója által készített anyag szerint Magyarországon nem lehet szétválasztani egymástól az államhatalom és az energiaszektor legfelső köreit.

Energetikai mérföldkövek 2017-ben

2018. január 5.

Hírek

A sajnos megdöbbentőnek egyáltalán nem nevezhető globális klímaváltozásnak tavaly további vészjósló jelei mutatkoztak. A megújuló erőforrások hasznosításába egyre többet invesztáltak egyes országok. Ezen kívül olyan robbanásszerű technológiai fejlődésnek lehettünk tanúi, amely komoly kihatással lehet jelenlegi társadalmunkra. A Chikansplanet visszatekintése 2017-re.

SUSCO Budapest 2017 nemzetközi konferencia

2017. október 26.

Helyszín: Budapest, Arany János u. 10

Sajtótájékoztatók

Óriási változások előtt áll az energiaellátás globális rendszere, és bár e folyamat egyelőre kezdeti stádiumban van, már ma látható, hogy az emberiségre hatalmas technológiai kihívások várnak. Costa Rica például 2017 első negyedévében villamosenergia-igényének 99 százalékát megújuló alapú termelésből fedezi, Dánia pedig 2035-re teljes áramigényét megújulókból kívánja fedezni.

Mindent eltitkolhatnak az energetikai cégek

2016. június 2.

Hírek

A köztulajdonban álló gazdasági társaságok szerződésben foglalt adatkiadásának szigorítását foglalta a jövő évi költségvetést megalapozó törvények mellékletébe egy módosító javaslattal ma az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága. A változtatást az ellenzék élesen bírálta, de a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke támogatta azt.

Fideszes energiaötlet: a szemétégetés zöld, a szélenergia nem

2016. április 12.

Hírek

A napelemadó után újabb pofont adott a kormány a zöldenergiának: elkészült egy törvénytervezet, amely szerint a hulladékégetőkben termelt áram zöld, és kedvezményekben részesül, a szélerőművek termelése nem kap kedvezményes elbírálást. Az LMP szerint az Orbán-kabinet energiaügyi ámokfutása helyett Magyarországnak olyan energiapolitikára lenne szüksége, amely nem új atomreaktorokra, hanem a megújulókra és az energiahatékonyságra épül.

Vizsgálnák az energetikai korrupciót

2016. február 4.

Hírek

Tanulmányt készít az Energia­klub nevű civil szervezet arról, miként kerítették hatalmukba az energetikai korrupciós hálózatok a magyar államigazgatást. Az oligarchák – ma már közvetlenül képesek magánérdekeik érdekében befolyásolni a törvényhozást, lerombolva ezzel a jog- és politikaalkotók függetlenségét.