A kánikula elhozta a hűtővásárlási csúcsot. A drága olcsóbb?

2018. augusztus 10.

Hírek

Egy átlagos magyar háztartásban a hűtők húzzák a legtovább, átlag 9,5 évente cseréljük le frigóinkat. A tavalyi hűtőcsere programot leszámítva 2008-óta nem volt ekkora vásárlási láz – derül ki a GKI és az Euronics közös piaci jelentéséből. Miért éri meg az A+++

Új szabály készül a háztartartási gépekre

2018. március 10.

Hírek

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jogszabálytervezete alapján a jövőben szankcionálható lenne a kereskedő, ha nem megfelelően tájékoztatja vásárlóit a nála kapható háztartási gépek energiafogyasztásáról.

Nem ártana energiacimke az autókra is

2017. november 13.

Hírek

Lenne nagy meglepetés, ha az e-autókra is raknának olyan matricát, mint a hűtőgépekre. A kis benzines pillanatnyilag környezetbarátabb, mint a nagy elektromos.

Félrevezetők az energiacímkék

2017. június 24.

Hírek

A háztartási készülékek sokkal több energiát fogyasztanak, mint amennyit a gyártók feltüntetnek – derült ki egy európai uniós felmérésből.

A rezsicsökkentés európai útja

2017. április 11.

Hírek

Az energiahatékonyság ösztönzésének kulcsszerepe van a klímaváltozás hatásainak enyhítésében. Évente akár 465 euró megtakarítást is hozhat minden európai háztartásnak az Ecodesign irányelv és a készülékek energiacímkézésére vonatkozó szabályozás. Összeurópai szinten 2020-ig Olaszország egy évi teljes primerenergia-fogyasztásának megfelelő energiát lehet megtakarítani.

Lefagyott fűtéspályázat

2014. október 23.

Hírek

A nagy érdeklődés miatt már az első napon összeomlottak a budapesti és Pest megyei lakossági fűtéskorszerűsítési pályázatokat befogadó szerverek, ezért a beadás most szünetel, a jelentkezőket hat nap múlva újra várják – szűrhető le a kiírás hivatalos internetoldalain rövid ideig feltűnt közlemény alapján.

Módosítják a lakossági energetikai pályázatokat

2014. október 18.

Hírek

A keretösszegek nem módosulnak, de a kazán- és nyílászáró cseréjére vonatkozó pályázatok benyújtási határideje régiónként változik. Október 27-én indul a hűtőgépcsere pályázat nyugdíjasoknak és nagycsaládosoknak.

Változások a porszívók piacán

2014. augusztus 25.

Hírek

Sok cikk megjelent mostanában, és sajnos a többségük nem tájékoztat pontosan, és azt sugallja, hogy szeptember 1-től nem lehet majd a boltokban kapni 1600 W teljesítmény fölötti porszívót. Ez így nem igaz. Nem forgalmazni nem lehet, hanem forgalomba hozni. Ez pedig ebben az esetben nagy különbség.

Mi a frász ez a jelzés?

2014. január 25.

Hírek

EU Ecolabel, Der Blau Engel, CE jelölés, Energy Star, EU energia címke, HU-ÖKO-01: bio termék, FSC, Fair Trade, Környezetbarát Termék, Zöld Pont, TCO, és társai. E jelzések közötti eligazodásban nyújt segítséget a Tudatos Vásárlók Egyesülete termékcímke-adatbázisa, amely jelenleg 50 termékcímke bemutatását és 3 skálás értékelését tartalmazza.

Nemzeti érdek a szigorúbb szabályozás

2013. május 7.

Hírek

Néhány éven belül szigorodnak az épületenergetikai követelmények egy új kormányhatározat szerint. Modellszámítások azt mutatják, hogy a jelenlegi hazai követelmények jóval elmaradnak a költségoptimális szinttől.