A német energiafordulat a brit, finn és magyar médiában

2018. november 1.

Hírek

Éghajlati, gazdasági és biztonsági szempontból is rendkívül fontos, hogy a következő néhány évben mi fog történni az energetika területén. Az energiafelhasználás változása, illetve az energiaellátó rendszerek átalakulása ezért kiemelt figyelmet érdemel. Ha egy ország új, nagy léptékben addig még ki nem próbált irányt választ, nemzetközi szinten is hivatkozási alappá válik.

Rossz hír az orbáni atomálomnak: megállt a világ energiafelhasználásának növekedése

2015. június 30.

Hírek

2014 volt az első év, amikor a globális gazdasági növekedés ellenére megállt a világ energiafogyasztásának és károsanyag-kibocsátásának emelkedése. Az elmúlt 40 évben – a gazdasági válság okozta kisebb visszaesésektől eltekintve – ez először következett be. A 3%-os GDP növekedés elvált a fosszilis energiafogyasztás emelkedésétől, azaz a klímaváltozás megállítása érdekében tett közös erőfeszítések elkezdték éreztetni hatásukat.… Tovább »

Milyen lesz Németország atom nélkül?

2014. április 17.

Hírek

Németország elsőként vállalta, hogy fokozatosan leállítja atomerőműveit, helyette a szél- és napenergiára helyezi a hangsúlyt. Az Energiaklub és a Heinrich Böll Alapítvány (Csehország) szervezésében Budapesten járt Felix Matthes a német „energiafordulat” legismertebb szakértője.

Sajtóbeszélgetés Felix Matthes-szel a német energiafordulatról

2014. április 17.

Helyszín: Budapest, Kecskeméti utca 14.

Sajtótájékoztatók

z Energiaklub Szakpolitikai Intézet és Módszertani Központ a Heinrich Böll Alapítvány együttműködésével meghívja Önt az ENERGIEWENDE  A német energiafordulat hatásai és magyarországi vonatkozásai c. sajtóbeszélgetésre.