Merre tovább városlakó emberiség?

2018. október 22.

Hírek

2050-re a világ népességének 2/3-a él majd városokban, ezért az épületek energiahatékonysága döntő fontosságú lesz. Jönnek a metropoliszok, ahol pár év múlva már hegyi levegőt szívhatunk?

Az Otthon Melege a hungarikum Patyomkin program

2017. június 6.

Hírek

Ma reggel 8 órától voltak beadhatók a pályázatok az Otthon Melege Programon belül családi házak fűtési rendszereinek korszerűsítésére. Majd hárommilliónyi korszerűtlen, energiapazarló magyar lakás korszerűsítésére az Otthon Melege jelenti az egyetlen vissza nem térítendő támogatási forrást. A meghirdetett keretösszeg ugyanakkor mintegy ötezer ház fűtéskorszerűsítését teszi lehetővé. A keretösszeget perceken belül túligényelték.

A rezsicsökkentés európai útja

2017. április 11.

Hírek

Az energiahatékonyság ösztönzésének kulcsszerepe van a klímaváltozás hatásainak enyhítésében. Évente akár 465 euró megtakarítást is hozhat minden európai háztartásnak az Ecodesign irányelv és a készülékek energiacímkézésére vonatkozó szabályozás. Összeurópai szinten 2020-ig Olaszország egy évi teljes primerenergia-fogyasztásának megfelelő energiát lehet megtakarítani.

Év Felújítója díjkiosztó, és kazáncsere sajttáj

2015. január 07.

Helyszín: FUGA Budapest, Petőfi S. u. 5.

Sajtótájékoztatók

A Magyar Energiahatékonysági Intézet tisztelettel meghívja Önt a 2015. január 7-én, 10:30 kezdettel  megrendezésre kerülő sajtóeseményére.

A pazarlás miatt megterhelők az olcsó hazai energiaárak

2014. augusztus 14.

Hírek

Budapesten az egyik legolcsóbb a villany és gáz ára az európai fővárosok közül, de nemzetközi összehasonlításban annak kifizetése egy átlag magyar háztartás számára még mindig kiemelkedően nehéz. Épületeink ugyanis pazarolják az energiát, ezért a további rezsicsökkentéshez elengedhetetlen az energiahatékonyság emelése. Minden 1 forint amit szigetelésbe fektetettünk 4,3 forint megtérülést eredményez.

Energiahatékonyság közösen

2014. május 27.

Helyszín: MagNet Közösség Ház 1062 Budapest, Andrássy út 98.

Sajtótájékoztatók

Szeretettel meghívjuk az ENERGIAKLUB Szakpolitikai Intézet és Módszertani Központ által szervezett „Energiahatékonyság közösen” projektbemutató sajtóeseményre.