Fény derül az igazságra, égő, de milyen égő?

2018. szeptember 23.

Hírek

Uniós szabályozás értelmében szeptembertől megszűnt a halogén izzók gyártása és importja az EU területén belül. A szabályozás célja a háztartások energiahatékonyságának növelése, így a környezetterhelés csökkentése. A fogyasztók jól járnak, ugyanis 1-2 év alatt megtérül az energiatakarékos izzó.

Mától kivezetik a boltokból a halogénizzókat

2018. szeptember 1.

Hírek

A magyar piacon mintegy 20 százalékot képviselhet a halogéntermékek aránya, amelyeket szeptember 1-je után ki kell vezetni a piacról. A halogénizzók helyett a LED-es technológiát kell alkalmazni, a raktáron lévő készletet azonban még lehet értékesíteni.

Ha jót akarsz a környezetnek, válaszd a LED-et!

2014. február 5.

Hírek

Az új technológiák kifejlesztésének nem csupán az a célja, hogy divatosabb, kényelmesebb termékeket állítsanak elő, hanem legalább ennyire fontos az energiatakarékosság, és ezáltal a környezetre gyakorolt hatás is. Jó a LED, de változtatni kell a felhasználó szokásokon.

Lehet-e zöld a karácsonyi díszkivilágítás?

2013. december 22.

Hírek

Természetesen nem, de bármilyen meglepő karácsonykor kisebb az energiafogyasztás, mint máskor, legalábbis Írországban. Sokan azt gondolják, hogy a karácsonyi díszkivilágítás, az energiapazarló életmód egyik jelképe. És ez természetesen így is van, de az elmúlt években már egyre pozitívabb tendenciák figyelhetőek meg.

LED-re vált a GE Nagykanizsán

2012. október 13.

Hírek

A GE Fényforrás üzletága nagykanizsai gyárában nyitja meg európai LED Kiválósági Központját azért, hogy a jövőben is megfelelhessen a legmagasabb piaci igényeknek, valamint hogy tovább bővítse gyártókapacitását.

50 éves a LED

2012. október 9.

Hírek

Ma ünnepli 50. születésnapját a LED- technológia. A MarketWatch kutatása szerint 2020-ra a fénykibocsátó diódák árai a jelenlegi felére fognak esni. Gyorsan eljöhet tehát az az árszint, ahol a LED-izzók dominánssá válhatnak a piacon. Hogyan is kezdődött mindez?

Jelentős megtakarítás LED-es közvilágítással

2012. június 28.

Hírek

A LED-es közvilágítás alkalmazásával a jelenleg világításra felhasznált energia 85 százalékát lehetne megtakarítani a LightSaver elnevezésű, a fenntartható fejlődésről szóló tanulmány szerint, amelyet a Rio+20 tanácskozáson is ismertettek.

Ajándékozzon fényt iskoláknak és óvodáknak

2011. december 17.

Hírek

Bárki ingyen ajándékozhat fényforrást iskolák és óvodák részére egy Facebook kampányban. Decemberben minden egyes új tag után a GE Fényforrás üzletága egy energiatakarékos lámpát ajánl fel, és a hónap végéig összegyűlt fényforrásokat óvodák és iskolák számára osztják szét országszerte.

Drágulnak az energiatakarékos izzók

2011. szeptember 3.

Hírek

A felhasznált ritkaföldfémek ára 700 százalékkal ment fel egy év leforgása alatt, ezért emeli az energiatakarékos izzók árát Európa két vezető gyártója, a német Osram és a holland Philips.