Eljutnak-e az uniós források Magyarországra?

2023. december 1.

Hírek

Az Európai Unió országainak kormányait tömörítő Európai Tanács az Európai Bizottság javaslata alapján minden évben országspecifikus ajánlásokat fogad el. Esélylatolgatás az országspecifikus ajánlások tükrében.

Kevesebb földgáz és áram fogy a tavalyihoz képest

2023. november 6.

Hírek

Januártól szeptemberig 1,07 milliárd köbméterrel kevesebb földgáz fogyott, a megtakarításból nagyjából kétharmad-egyharmad arányban vette ki a részét a gazdaság és a lakosság. Áramból 7 %-os volt a mérséklődés az esztendő első kilenc hónapjában – közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) közleményben.

LG és Samsung modellek a legjobbak között. Hűtőket és fagyasztókat teszteltek a tudatosvásárlók

2023. október 21.

Hírek

Ha van olyan háztartási gép, amely folyamatosan áramot fogyaszt, pörgeti a villanyórát, az a hűtő és a fagyasztó. Ők a áramfogyasztás nagyágyúi. 223 modellt tesztelt a Tudatos Vásárlók Egyesülete, hogy mindenki megtalálja magának a legjobbat a legjobb áron. Az energiacímkéken és a hűtési hatékonyságon túl olyan felhasználói szempontokat is figyelembe vettek, amelyek más tesztoldalakon nem… Tovább »

Energiatakarékosság split klímákkal

2023. október 17.

Hírek

Napjaink életvitele egyre inkább afelé tolódik, hogy az energiatakarékosság, a környezetvédelem a középpontban kell, hogy szerepeljen. Ennek egyik sarkalatos kérdése a rezsiszámla, azon belül is annak a fűtési része. 

Vakolható homlokzati hőszigetelő rendszerek kisokos

2023. szeptember 28.

Hírek

Akár 35%-kal kisebb lehet a fűtésszámlánk, ha megfelelően szigeteljük épületünk homlokzatát. De milyen anyagot, milyen vastagságban használjunk? +1 cm szigetelőanyag 4%-kal növeli a hatékonyságot. Polisztirol, vagy szálas szigetelés? Dűbel, vagy ragasztó? A kérdésekre Kanyuk László, a Knauf Insulation marketingvezetője válaszol.

Mire jó az OKOS FÉNYEK OTTHONA?

2023. szeptember 22.

Hírek

2023 szeptember 19-én megnyílt a LEDVANCE első közép-kelet-európai bemutatóterme, egy egyedülálló, inspiráló, okos stúdiólakás, mely a legkorszerűbb SMART+ fényforrások és lámpák világába vezeti be a Haluxvill villamossági szaküzletbe érkező ügyfeleket, lakberendezőket és vásárlókat a környezettudatos, gazdaságos és ízléses világítási megoldásokon keresztül. A letisztult stílusú otthonná berendezett bemutatóterem és a benne található termékkínálat tökéletesen visszaadja azt… Tovább »