A rezsin spórolunk, a húsevésen kevésbé

2023. január 17.

Hírek

Az ELTE PPK Ember–Környezet Tranzakció Intézete által végzett, reprezentatív felméréses kutatás szerint a magyar társadalom szinte egésze szeretné környezettudatosabbá tenni az életét a következő egy évben. Az energiatakarékosság kiemelkedik, az állati eredetű élelmiszer fogyasztásának a csökkentése kapta a legalacsonyabb pontszámot.

A visszaesett áramfogyasztás miatt hetek óta fékezgetik Paksot

2023. január 14.

Hírek

A szokatlanul enyhe tél és talán a tudatosabb fogyasztói magatartás miatt nemcsak a gázból, de az elektromos áramból is kevesebb fogy a megszokottnál. Annyira, hogy az elmúlt hetekben legalább tucatnyi alkalommal fogták vissza a paksi blokkok teljesítményét. De vajon miért pont Paksot fékezgetik?

Melegvízhasználat okosan és takarékosan

2022. december 19.

Hírek

Az energiatakarékossági kérdések napjainkban nagyobb figyelmet kapnak, mint az elmúlt évtizedekben bármikor. A használati melegvíz-ellátás a második legnagyobb energiaigényű a háztartásban a fűtés után. Az E-Misszió Egyesület összefoglalója nagyszerűen világít rá, hogy némi odafigyeléssel hatékonyan takarékoskodhatunk, nem mellesleg a környezeti terhelést is csökkenthetjük.

Már egyszerűbb felújítási munkákkal is környezetbaráttá tehető az otthonunk

2022. december 17.

Hírek

Nemcsak környezetünk számára fontos, hogy zölden gondolkozzunk, hanem saját magunk és gyermekeink egészsége érdekében is. Sokan azonban azért vetik el egy környezetbarát otthon lehetőségét felújításkor, mert költségesnek tartják a kivitelezését. Ez azonban nem teljesen igaz: van pár egyszerűbb pénztárcabarát megoldás, amivel nagyon is sokat tehetünk a környezetünkért.

Így csökkentheted rezsiszámládat az energiafaló háztartási gépekkel

2022. december 3.

Hírek

Megélhetési költségeink az elmúlt tíz évben sosem voltak ilyen magasak, és ezeknek jelentős részét az energiaszámlák kifizetése jelenti. A szükségleteknek megfelelő, tudatosan használt, energiatakarékos háztartási készülékek és praktikák segíthetnek energiát megtakarítani, spórolni.

Ennyivel növeli a rezsit a mosogató és a szárítógép

2022. október 29.

Hírek

Az utóbbi években egyre inkább népszerűvé válik a háztartásokban a mosogatógépek és a szárítógépek használata. A rezsicsökkentés korlátozása után azonban jogosan merülhet fel sokakban, hogy mennyi energiát is fogyasztanak ezek a háztartási gépek.

Fűtés nélküli irodaházat építenek Bécsben

2022. október 22.

Hírek

Nem lesz fűtés abban az irodaházban, amelynek a napokban tették le az alapkövét Bécs új városrészében, aspern Seestadtban. Az épület szellőzéséhez a termeszvárak adták az ötletet, a fűtéshez az emberek és a világítás által leadott hőt használják majd. A fejlesztők szerint az épületben 22-26 fok között lesz a hőmérséklet.