Kevesebb pénzünk szökik el a falakon

2018. június 26.

Hírek

Megduplázódott a családi házakra kerülő szigetelések vastagsága az elmúlt 7 évben. A Knauf Insulation adatai szerint az új, illetve felújított családi házak homlokzatán ma már általános a 15-20 cm vastag hőszigetelés. Már most érdemes a közel nulla energiafogyasztási szintre szigetelni!

Így spóroljon áramot: energiamegtakarítás-kihívás Bécsben

2018. március 14.

Hírek

A bécsi enegergiaszolgáltató, a Wien Energie, energiamegtakarítás-kampányban való részvételre hívja a bécsi lakosokat. Április 6. és május 3. között, négy héten keresztül négy feladatot kell teljesíteniük a résztvevőknek.

Szavazz a leginnovatívabb zöld megoldásokra!

2018. február 1.

Hírek

A mosható pelenka népszerűsítésétől, a környezeti neveléssel egybekötött matekblogon át a zöld diákparlamentig. Mától szavazhat a közönség az E.ON Energy Globe Magyarország versenyen az ország legjobb fenntarthatósági projektjeire.

Energia Játszótér és Energia Rally megnyitó

2016. december 10.

Helyszín: Fővárosi Állat- és Növénykert

Sajtótájékoztatók

A 150 éves Fővárosi Állat- és Növénykert új oktatási- nevelési helyszínnel gyarapodott, a megújuló energiákat bemutató Energia Játszótérrel és a hozzá kapcsolódó, Energia Rally interaktív, edukációs állomásokkal.

Mennyi fosszilis energiaforrást lehet kiaknázni?

2015. január 10.

Hírek

Egy új brit tanulmány szerint a kőolaj, a földgáz és a szén nagy részét a föld mélyén kellene hagyni a globális felmelegedés megállítása érdekében. A most rendelkezésre álló fosszilis energiaforrások felhasználása a mintegy 3000 gigatonna emissziót hozna létre.

És Te mennyire vagy energiafüggő?

2014. november 1.

Hírek

A Közép-magyarországi Zöld Kör néhány perces filmjeit nézve választ kaphatsz a feltett kérdésre és tesztelheted, hogy jelenlegi életed mennyire környezetbarát, energiatakarékos vagy energiapazarló.

Az energiatudatos településtervezés és a jogszabályi háttér kapcsolata

2014. július 01.

Helyszín: Budapest, Műegyetem rakpart 3-9

Sajtótájékoztatók

A települések, térségek energiatudatos tervezése a jövő egyik kulcskérdése, viszont a hatályos 314/2012 (XI. 8.) Kormányrendelet tartalmi követelményei viszonylag kevés útmutatást tartalmaznak az érdemi energiatudatos tervezési munkához. Az energikus 314-es workshop.

40 %-os rezsicsökkenés lehetne a társasházakban, ha…

2014. június 1.

Hírek

A társasházi lakó mindenütt csak mutyit lát. A hazai lakások 1/3-a többlakásos épületben van, ahol akár 40 %-kal lehetne csökkenteni a rezsiköltséget, a felújításoknál jelentkező energia megtakarítással, ha lenne ehhez pályázat, pénz, és szándék. Itt a legalacsonyabb a beruházási kedv, melyen változtatni akar az Energiaklub, az “Energiahatékonyság közösen” nemzetközi projekt keretében.