A legjobban megtérülő pénzügyi befektetés: az energetikai felújítás

2023. június 17.

Hírek

A jelen gazdasági helyzetben sokakban megfordulhat a kérdés, hogy megtakarításait milyen formában tudják jövedelmeztetni. Számos hír kering a közéletben, amelyek elbizonytalaníthatják a magánembereket és a befektetőket is, és a legújabb jogszabályok, adóügyi rendelkezések is bonyolítják a helyzetet.

A zöld otthonok irányába segít a Magyar Családi Ház Tulajdonosok Egyesülete

2023. február 22.

Hírek

Az elmúlt év számos fordulatot hozott, többek között az energiaárak területén is. Ma már mindenki számára kiemelten fontos, hogy tisztába kerüljön ingatlana energetikai besorolásával, a háza állapotával, és a lehetőségekkel, hogy milyen területen érdemes fejlesztenie. Országos felmérés indult a családi házak energetikai állapotáról.

Kevesebb pénzünk szökik el a falakon

2018. június 26.

Hírek

Megduplázódott a családi házakra kerülő szigetelések vastagsága az elmúlt 7 évben. A Knauf Insulation adatai szerint az új, illetve felújított családi házak homlokzatán ma már általános a 15-20 cm vastag hőszigetelés. Már most érdemes a közel nulla energiafogyasztási szintre szigetelni!

Így spóroljon áramot: energiamegtakarítás-kihívás Bécsben

2018. március 14.

Hírek

A bécsi enegergiaszolgáltató, a Wien Energie, energiamegtakarítás-kampányban való részvételre hívja a bécsi lakosokat. Április 6. és május 3. között, négy héten keresztül négy feladatot kell teljesíteniük a résztvevőknek.

Szavazz a leginnovatívabb zöld megoldásokra!

2018. február 1.

Hírek

A mosható pelenka népszerűsítésétől, a környezeti neveléssel egybekötött matekblogon át a zöld diákparlamentig. Mától szavazhat a közönség az E.ON Energy Globe Magyarország versenyen az ország legjobb fenntarthatósági projektjeire.

Energia Játszótér és Energia Rally megnyitó

2016. december 10.

Helyszín: Fővárosi Állat- és Növénykert

Sajtótájékoztatók

A 150 éves Fővárosi Állat- és Növénykert új oktatási- nevelési helyszínnel gyarapodott, a megújuló energiákat bemutató Energia Játszótérrel és a hozzá kapcsolódó, Energia Rally interaktív, edukációs állomásokkal.

Mennyi fosszilis energiaforrást lehet kiaknázni?

2015. január 10.

Hírek

Egy új brit tanulmány szerint a kőolaj, a földgáz és a szén nagy részét a föld mélyén kellene hagyni a globális felmelegedés megállítása érdekében. A most rendelkezésre álló fosszilis energiaforrások felhasználása a mintegy 3000 gigatonna emissziót hozna létre.