Újabb két év halasztás: csak 2024 júliusától lesz kötelező „közel nulla energiaigényű” házat építeni

2022. augusztus 23.

Hírek

Eredetileg – 2014 óta – úgy tudhatták az építkezést tervezők, hogy 2021-től már csak közel nulla energiaigényű épületre kaphatnak használatbavételi engedélyt, illetve tudomásulvételt. A legújabb jogszabálymódosítás azonban – immár többszöri haladékot követően – most már egészen 2024 júniusáig teszi lehetővé az energetikai szempontból kevésbé korszerű lakóházak és egyéb épületek használatba vételét

Egymilliárdos csatornafejlesztés kezdődik Sóskúton

2012. szeptember 11.

Hírek

Több mint egymilliárd forint értékű beruházás keretében száz százalékos lefedettségű szennyvízcsatorna-hálózat épül ki Sóskúton. A környezetvédelmi szempontból is kiemelkedő, több évtizede tervezett beruházás az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Programjában (KEOP) elnyert európai uniós támogatás révén valósulhat meg a Pest megyei településen.

Békamentés – kerítésépítés

2012. március 10.

Helyszín: Hoint

Programok

Felhívás Önkéntesek jelentkezését várjuk! Terelőkerítés építés 2012 A Zöld Út Békavédelmi Egyesület a vonuló békaállomány védelme érdekében Honton a 2.sz.főút mellett az ifjúsági motel és a templom közötti rész egy szakaszán a farmosihoz hasonló terelőkerítést épít, amelyre várja önkéntesek jelentkezését. Az építés időpontja: 2012. március 10., szombat délelőtt 11 óra Találkozó: 10 óra 30-tól az… Tovább »