Famentesen zöldebb

2021. december 9.

Hírek

A technológiai fejlesztések történetében nem ritka, hogy egy-egy újítás terjedésének gyorsulását kényszer hajtja. Egy ilyen folyamat volt játszódott le a hazai építőiparban is a famentes zsalutechnológia innovációjának térhódításában. Ugyanis az idei évben megfigyelhető fa, acél és egyéb építőipari alapanyagok drágulása nagymértékben hozzájárult a technológia népszerűsödéséhez.

Építkezz környezetbarát módon!

2021. december 7.

Hírek

Hogyan csökkenthetjük az épületek hatását a környezetre? Ehhez segít az LCA Center Egyesület által koordinált IS-SusCon (Spread of Innovative Solution for SUStainable CONstruction) nemzetközi Erasmus+ projekt. Fő célja az egyelőre inkább az üzleti életben elterjedt életciklus-szemléletű gondolkodás megismertetése a szakemberek mellett a lakosság körében is.

Csendes udvar zöld megoldással

2021. július 8.

Hírek

A napjainkban egyre népszerűsödő környezettudatos gondolkodásmódnak köszönhetően, mára szinte az élet minden területén elérhetővé váltak olyan megoldások, amelyekkel hétköznapi életünket is könnyedén zöldebbé tehetjük, sőt. Egyre több olyan terület van, például az építőipar is, ahol már kötelezővé vált vagy hamarosan azzá válik a fenntartható lépések bevezetése.

A világpiaci árak az extrém alapanyagár emelkedés hátterében

2021. június 26.

Hírek

Az elmúlt hónapok drasztikus áremelkedést hoztak az építőanyagok piacán, így a polisztirol, az acél és a fa ára is extrém növekedést produkált. Ezt a szakértők több tényező együttes hatására vezetik vissza. Egy biztos, sokkal inkább a világpiaci árak és folyamatok, mint a kereslet növekedésére alapozott profitmaximalizálás sarkallja a gyártókat az áremelésre, ahogy azt néhányan feltételezik.

Famentes zsaluzás: egy újabb építőipari zöld innováció

2020. november 24.

Hírek

Az építőiparban is megfigyelhetjük a modern és környezetvédő technológiák terjedését: az innováció fókuszába a környezetterhelés csökkentése, az energiamegtakarítás vagy éppen az élőmunka hiányra adott válasz ihlette megoldások kerültek. Ezek az elvek a zsaluzás területét sem hagyták érintetlenül, jóllehet a zöld technológia itt már nem újkeletű, hanem emberi léptékben számolva nagykorú.

Zöld jelzés a betonnak: építőipari akciócsoportot állított fel a kormány.

2020. szeptember 22.

Hírek

Az Orbán-kormány létrehozott egy építőipari akciócsoportot, amely közvetlenül és napi szinten foglalkozik az építőipari kapacitások bővítésével és a beruházások felgyorsításával. Egyszerűsítenék és gyorsítanák a környezetvédelmi hatásvizsgálatokat, hatósági engedélyek kiadását.

Halasztás és költségoptimalizálás az otthon projekteknél

2020. augusztus 23.

Hírek

A vírushelyzet szinte minden szektorban változásokat idézett elő, kisebb vagy nagyobb mértékben, de átrendeződtek a piacok. A vásárlók magatartása is átalakulóban van, több iparágban felülírva az éves várakozásokat. Értelemszerűen az otthonok állagmegóvását, építését érintő projektek esetében is eltolódtak a hangsúlyok, a tetőfelújítási tervek is módosultak, amelyre a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. által készített kutatás is… Tovább »

Az építőiparban nem csak a világjárvány jelent meg

2020. április 12.

Hírek

Az ingatlanpiaci hírek most a koronavírus által már kifejtett, illetve várható hatásokat pedzegetik, akár kínálati, akár keresleti oldalról megközelítve a globális eseményt. Az építőiparban azonban a járványon kívül a zöld technológiák is egyre jobban elterjednek és egyre nagyobb figyelmet kapnak.