Mi lakunk itt, nem kérünk veszélyes elektrolit üzemet a kertünk végére!

2021. március 6.

Hírek

Alaposan felkavarta a sóskúti, a tárnoki és az érdi közvéleményt a Sóskútra tervezett, és két ütemben épülő veszélyes üzem, amelyet az érintett településeken lakók feje fölött, előzetes tájékoztatás nélkül döntöttek el. A kialakult helyzetről Tetlák Örssel, Érd alpolgármesterével, az LMP – Magyarország Zöld Pártja elnökségi tagjával beszélgetünk.

A szárnyak szerelmese: Nagy Albert

2019. december 7.

Hírek

A lemenő nap fényétől aranyszínű vízben álldogáló gólyatöcs, a hajnali pirkadatban a tavon százszámra gyülekező kócsagok, a halat éppen elkapó, egy másik képen méltóságteljesen álldogáló szürke gém, a zöld ezernyi árnyalatában fürdő jellegzetes toscanai táj, sötét háttérben rózsálló virágszirmokon megpihenő csipkeszárnyú szitakötő, a röptében elkapott, gyönyörű színekben pompázó gyurgyalag és a hajnali ködben úszó Dolomitok.… Tovább »

Legyen hungarikum az Elvira major!

2019. augusztus 26.

Hírek

Érd délnyugati határában található az Elvira major, amely felbecsülhetetlen értéket képvisel. Nem csak Magyarországon, de egész Európában nem található a csonthéjas gyümölcsöknek ilyen széleskörű génbankja. Magyarországon szinte minden faiskola és gyümölcsültetvény az Elvira majorból származik. Mindaz a tudás, amit őrzünk az őshonos csonthéjas gyümölcseinkről, ott található az Elvira majorban. Ez a páratlan állomány ismét veszélybe került. Ezért kezdeményezte az… Tovább »

Érd az oroszlánok városa

2019. május 4.

Hírek

Elkobozták az illegális érdi oroszlánokat, lett helyettük hét másik. Van egy hely Pest megyében, ahol soha semmi sincs rendben, de valahogy nem akarják bezárni a Noel tanyát.

Őrizzük meg az érdi csonthéjasgyümölcs-génbankot!

2017. szeptember 4.

Hírek

Az Orbán- kormány június végén határozatban rendelte el a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ érdi kutatóállomása – mint a tervezett érdi ipari park kiépítését akadályozó tényező (!) – elköltöztetésének átfogó vizsgálatát. Az alábbi petíciót tesszük közzé az Elvira-majorban működő génbank védelme érdekében. Aláírásával csatlakozzon Ön is!

Likvidálnák az érdi génbankot?

2017. június 23.

Hírek

Elköltöztetnék az Elvira-majort. Összecsomagolnák és elvinnék Érdről. Mert akadályozza az ipari park fejlesztését. Pont a faültetvény és génbank van útban az ipari parknak. Hát fogják és viszik?

Érdi közvilágításfejlesztési projekt átadó eseménye

2016. szeptember 07.

Helyszín: Érd, Alsó u. 1-3.

Sajtótájékoztatók

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata és a GREP Green Public Lighting Zrt. ünnepélyes keretek között helyezi szimbolikusan üzembe az idén áprilisban megkezdett közvilágítás-fejlesztési projektet, mely eseményre ezúton tisztelettel meghívjuk.

Csaknem 2 milliárd forintból újult meg Érd és térsége vízellátása

2016. május 20.

Helyszín: Érd, Ófalu, Mecset u

Sajtótájékoztatók

Érd Megyei Jogú Város önkormányzata, valamint a Svájci-Magyar Együttműködési Program nevében szeretettel meghívjuk az “Érd Megyei Jogú Város vízellátási rendszerének rekonstrukciója az ellátásbiztonság javítása érdekében – SH/3/32” c. projekt sajtóeseményére.