Idén Takáts Margité a Lehoczky János-díj

2021. június 7.

Hírek

Az Erdei Iskola Egyesület (EIE) által 2005-ben alapított Lehoczky János díj az erdei iskola mozgalom rangos elismerése. 2021-ben Takáts Margit, a királyréti Hiúz Ház Erdei Iskola idén nyugdíjba ment vezetője vehette át a Lehoczky János-díjat.

Legjobb befektetés az életmódváltás

2020. december 9.

Hírek

A természetszeretetre nevelést is már az óvodában kell elkezdeni, persze nem a teremben, hanem a szabadban. Ezt évtizedeken át művelte, és oktatta erre az óvónőket is Labanc Györgyi zöld pedagógus, közoktatási szakértő, aki 30 éve indította el életmód-, családi életvezetési- és modell-kísérleteit a Gerecsében, az Ágoston ligeti ökofaluban.

Mi egy állatkert célja a 21. században?

2020. november 29.

Hírek

Több mint 3000 éve a kínai császárok már rendelkeztek állatkertekkel, melyeket akkor a Tudás Kertjének neveztek, de az ókori Egyiptomban is létrehoztak már parkokat az egzotikus állatfajok bemutatására, noha akkor még a mutatványos szórakoztatás volt az egyetlen cél. Mára jelentősen átalakultak az állatkertek funkciói, és hogy a zoológiai ismeretek elmélyítése mellett milyen egyéb céljai vannak… Tovább »

Kedvezményes erdei iskola a Nyugat-Mátrában

2017. szeptember 11. - 2017. október 21.

Helyszín: Kárpát-medencei iskolák részére pályázat

Programok

A LEHÓCZKY JÁNOS DÍJJAL KITÜNTETETT SZAKMAI KÖZÖSSÉG, a rózsaszentmártoni székhelyű Gyermekláncfű Kézműves, Oktatási és Környezetnevelési Egyesület, a Rózsa Erdei Iskola üzemeltetője, pályázatot hirdet „Menjünk együtt erdei iskolába 2018” címmel. Pályázat célja: Lehetőséget biztosítani azoknak az osztályközösségeknek, akiknek a jelen gazdasági helyzetben nincs, illetve korlátozott mértékben van lehetősége erdei iskola program keretében a közösségi szerepvállalás és… Tovább »

Rekordévet zárt a Budakeszi Vadaspark

2017. január 18.

Hírek

Az év ökoturisztikai látogatóközpontja 2016 címet elnyert Budakeszi Vadasparkba több mint 164.000-en látogattak el tavaly. Főleg a budapesti agglomerációban lakók döntöttek úgy, hogy a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatokat természetes élőhelyükön ismerik meg.

Átadták az Erdészeti Erdei Iskola minősítéseket

2015. március 22.

Hírek

Az ENSZ az erdők jelentőségére és értékeire hívja fel a figyelmet azzal, hogy március 21-ét az Erdők Nemzetközi Napjává nyilvánította. E jeles nap lehetőséget teremt a magyar erdők, mint nemzeti érték széles körű megismertetésére és a klímaváltozással kapcsolatos szerepük bemutatására. Ennek egyik fontos területe a környezeti nevelés, amelyben élenjáró szerepet töltenek be az erdészeti erdei… Tovább »

Új látogatóközpont és tanösvény Királyréten

2014. január 31.

Hírek

Átadták a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság (DINPI) új látogatóközpontját és tanösvényét Királyréten. Az erdei iskolából látogatóközponttá továbbfejlesztett ökoturisztikai intézményt Rácz András helyettes államtitkár és Tarnai Richárd kormánymegbízott adta át.

Mogyoró-hegyi Tábor Fogadóépület avatása

2013. november 13.

Helyszín: Visegrád, Mogyoró-hegy

Sajtótájékoztatók

Makovecz Imre, a magyar organikus építészet megteremtője munkásságának kezdeti időszakában, 1977 és 1981 között a Pilisi Parkerdogazdaság főépítészeként dolgozott. A főváros környéki erdőkben számos parkerdei építmény kötődik a nevéhez, többek között a Mogyoró-hegyi Kirándulóközpont kialakítása. Az itt található Jurta Kemping fogadóépületét újította fel és alakította turistaszállássá 2013- ban az erdőgazdaság.

25 éves Magyarország első erdészeti erdei iskolája

2013. október 7.

Hírek

Az erdők hetén ünnepelte jubileumi évfordulóját a visegrádi Mogyoró-hegyen található Erdei Művelődés Háza oktatóközpont, melyet a Pilisi Parkerdőgazdaság alapítója és első igazgatója, Dr. Madas László hozott létre.

25 éves az Erdei Művelődés Háza

2013. október 05.

Helyszín: Visegrád, Mogyoró-hegy

Sajtótájékoztatók

A Pilisi Parkerdő Zrt. Visegrádi Erdészete tisztelettel meghívja Önt a 25 éves az Erdei Művelődés Háza Jubileumi ünnepségére.