Helyettes államtitkárt kapott az erdőügy is

2020. február 11.

Hírek

Felértékelődik az erdők szerepe a mezőgazdaságon belül, mindez pedig nemcsak a támogatáspolitikában, hanem az Agrárminisztérium szervezetén belül is megmutatkozik, ahol februártól helyettes államtitkárként Szentpéteri Sándor felel az erdőkért – írta ma a Magyar Nemzet.

Bajban a magyar erdők?

2017. július 10.

Hírek

Bajban vannak a hazai erdők, ugyanis a magyarországi erdőgazdálkodást, a minőségi erdők és élőhelyek létét erősen veszélyezteti a profitérdekeltség – állítja dr. Klein Ákos ökológus.

WWF Magyarország erdei sajtókirándulás

2017. május 09.

Helyszín: Nagy-Hárs-hegy

Sajtótájékoztatók

Kedves Kollégánk! A Madarak és Fák Napja alkalmából a WWF Magyarország erdei sajtókirándulásra hív Téged a Nagy-Hárs-hegyre. Az oda- és visszautat autóbusszal biztosítjuk, illetve egy meleg ebédre vendégül látjuk vendégeinket.

Szakmai párbeszéd az erdők természeti értékeinek megőrzéséért

2017. március 23.

Hírek

Sikerrel zárult a WWF Magyarország és partnerei által szervezett Élő Erdő konferencia Sopronban. A szakmai rendezvényen jelenlévő több mint 200 résztvevő egyetértett: a Natura 2000 célok elérése közös felelősség, amelyet csak szoros együttműködésben lehet magasabb szintre emelni.

Elfogadták a Nemzeti Erdőstratégiát

2016. október 15.

Hírek

A Magyar Közlönyben megjelent hosszú távú koncepció megszabja az ország területének egy ötödével való gazdálkodás irányait 2030-ig, és választ keres az erdőkkel kapcsolatos kihívásokra.

Erdészeti Stratégia uniós forrásokból

2013. december 29.

Hírek

A Nemzeti Erdészeti Stratégiában megfogalmazott célokhoz szükséges fejlesztések mintegy 90 százalékát az uniós vidékfejlesztési forrásokból lehet finanszírozni – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium.

Telítődnek Európa erdői

2013. augusztus 20.

Hírek

Spanyolországtól Svédországig az európai erdők egyre inkább elöregednek, olyan fák alkotják növényzetüket, amelyek kevésbé képesek elnyelni a szén-dioxidot- derül ki egy új nemzetközi tanulmányból.

Erdők és aggodalmak

2013. augusztus 7.

Hírek

Erdészeti érdekképviseletek az elmúlt héten éles hangon bírálták a zöldombudsman nyilatkozatát, amelyet a magyarországi erdők gazdálkodásával kapcsolatban tett. A WWF Magyarország szerint fontos az erdőkkel kapcsolatos társadalmi párbeszéd, különösen akkor, ha az erdők helyzete természetvédelmi és közjóléti szempontból még korántsem megnyugtató. Mindezekről azért is időszerű szót ejteni, mert az alig négy éves új erdőtörvény módosítása… Tovább »